EP (U20): Srbija ispustila Island, poraz Slovenije

Podeli:
RSS

Rukometaši Srbije, igrači do 20 godina, nisu pobedili Island na startu Evropskog prvenstva a bili su jako blizu. Meč je završen bez pobednika -28:28 (18:15), Slovenija je poražena od Mađarske sa 31:22, dok je Švedska bila bolja od Crne Gore sa 31:19.

Srbija, koja se nalazi u grupi sa Islandom, Nemačkom i Italijom, kontrolisala je dešavanja na parketu protiv Islanda, vodila je na poluvremenu sa 18:15, u samoj završnici sa 28:26, ali je Island uspeo da stigne do boda.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Stefan Dodić sa sedam, Uroš Simić sa pet, Luka Rogan sa četiri i Mateja Dodić sa tri gola. Kod Islanda, raspoloženi za igru u napadu, bili su Gunar Oskarson sa sedam odnosno Mar Runarson i Bragi Adelastason sa po tri gola.

REUTERS/Bernedet Szabo

Mađarska je nadigrala Sloveniju sa 31:22 (14:11). U drugom meču grupe, snage će odmeriti Danska i Farska Ostrva. Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Blaž Fergola sa osam, Andraž Makuc i Vid Miklavec sa po tri gola. Prevagu na tasu Mađarske, doneli su Bence Krakovski sa devet i Peter Lukač sa četiri gola.

Crna Gora je poražena od Švedske sa 31:19, a u drugom meču grupe, snage će odmeriti Hrvatska i Francuska. Plasman u glavnu rundu šampionata Evrope, izboriće po dve selekcije iz sve četiri grupe.

Komentari

Vaš komentar