EP (U20): Srbija preko Švedske do polufinala

Rukomet 12. jul 202221:573 komentara
Podeli:
RSS

Rukometaši Srbije, momci do 20 godina, pobedili su Švedsku u TOP 8 fazi Evropskog prvenstva sa 32:27 (15:12), pa su na kolo pre kraja druge faze takmičenja, izborili plasman u polufinale, s obzirom da je Nemačka pobedila Francusku sa 32:27.

Uoči poslednjeg kola, u kojem će Srbija igrati protiv Francuske, a Nemačka protiv Švedske. Srbija ima četiri, Švedska i Nemačka po dva, a Francuska je bez bodova. Srbija je sigurno u polufinalu jer je pobedila Nemačku u prvoj fazi takmičenja sa 33:30, a zatim i Švedsku.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Miloš Kos, Mateja Dodić i Stefan Dodić sa po šest golova. Kod Švedske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Julijan Sjergen sa sedam i Kasper Palmar sa pet golova.

U drugoj grupi, Španija je pobedila Mađarsku sa 32:30, dok je Portugalija nadigrala Dansku sa 26:18. Uoči poslednjeg kola, u kojem će snage odmeriti Španija i Danska, odnosno Portugalija i Mađarska, Portugalija ima četiri, Danska i Španija po dva, a Mađarska je bez bodova.

Srbija može mirno da odigra meč protiv Francuske, sačeka rivala u polufinalu, a zatim će imati dve prilike da stigne do medalje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Komentari

Vaš komentar