F4: Kil preko Barse do titule prvaka Evrope!

Rukomet 29. dec. 202022:19 > 22:20
Podeli:
Martin Rose/Getty Images

Rukometaši Kila osvojili su titulu klupskog prvaka Evrope, pošto su u velikom finalu pobedili Barselonu sa 33:28 (19:16).

Katalonci su slovili za favorita na papiru, jer u novoj sezoni elitnog takmičenja nisu osetili gorčinu poraza. Imaju skor od osam pobeda, dok je Kil uz tri pobeda, doživeo četiri poraza, uz jedan remi. Ali, ponovo se potvrdilo da u jednom meču, sa velikim ulogom, favorita nema.

Prevagu na tasu Kila u velikom finalu, doneli su Patrik Vinček sa osam, Sander Sagosen sa sedam, Rune Damke i Stefan Vejnhold sa pet i Hendrik Pekeler sa četiri gola. Kod Barselone, raspoloženi za igru u napadu, bili su Abelo Gomez sa 10, Dika Mem i Arino Bengoečea sa po četiri, Ludovik Fabregas, Luka Cindrić sa po tri gola.

Kil je sjajno počeo meč. Igrao je odlično u odbrani, nalazio je sjajna rešenja u napadu, pa je pobegao na 13:9. Barsa se naravno nije predavala, uspela je da nametne tranzcionu igru, stigla do 15:15, a zatim stala, što je Kil kaznio i na odmor otišao sa viškom od tri gola – 19:16.

Niklas Ekberg je postigao šest, Sander Sagosen čeriti, a Hendrik Pekeler tri gola. Kod Barse, raspoloženi za igru u napadu, bili su Abelo Gomez sa četiri, Ludovik Fabregas, Dika Mem i Aitor Bengoečea sa po tri gola.

U nastavku meča, Kil je stekao prednost od pet golova – 25:20. Delovalo je da sigurnim koracima ide ka osvajanju titule prvaka Evrope. Barsa je nastojala da se vrati u meč, ali je granitna odbrana tima iz Nemačke uspela da odoli svim naletima, za pobedu, za veliko slavlje.

PSŽ je u borbi za treće mesto pobedio Vesprem sa 31:26 (14:11). Ekipa iz Pariza je dominirala od prvog do poslednjeg minuta, a imala je i više svežine, jer je tim iz Mađarske, dan ranije, posle produžetaka i trilera poražen u polufinalu od Kila sa 36:35.

Nedim Remili i Elohim Prandi su postigli po šest, Mikel Hansen pet golova za PSŽ. Kod Vesprema, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mate Lekai sa devet, Gasper Marguc sa četiri, odnosno Petar Nenadić i Vuko Borozan sa po tri gola.