Francuska u polufinalu posle čudesnog preokreta

Rukomet 26. jan. 202222:10 > 22:292 komentara
Podeli:
Igo Deskat
REUTERS/Bernadett Szabo

Rukometaši Francuske uspeli su posle čudesnog preokreta da stignu do polufinala Evropskog prvenstva. Naime, Danska je iako oslabljena neigranjem Mikela Hansena, vodila sa 17:12 na poluvremenu, sa 26:21 na nešto više od deset minuta pre kraja, ali je Francuska stigla do pobede – 30:29.

U polufinalu, snage će odmeriti Danska i Španija, odnosno Francuska i Švedska, a epilog meča između Danske i Francuske je propisno rastužio rukometaše Islanda, koji su imali polufinale u rukama nakon pobede nad Crnom Gorom – 34:24, ali će sada igrati protiv Norveške. U pitanju je meč za peto mesto koje donosi direktan plasman na Svetsko prvenstvo, koje zajedno organizuju Švedska i Poljska.

Jacob Holm
REUTERS/Bernadett Szabo

Najefikasniji u sastavu Francuske, bili su Dika Mem u Igo Deskat sa po osam, odnosno Nikola Karabatić i Dilan Nahi sa po tri gola. Kod Danske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vest Kirkeloke sa 10, Jakob Holm sa devet i Rasmus Lauge sa četiri gola.

U ranije odigranim mečevima, Island je pobedio Crnu Goru sa 34:24, dok su Holandija i Hrvatska odigrali nerešeno – 28:28.

Grupa 1: Francuska osam, Danska osam, Island šest, Hrvatska i Holandija po tri, Crna Gora dva boda.

Grupa 2: Španija i Švedska po osam, Norveška šest, Nemačka četiri, Rusija tri, Poljska jedan bod.

 

Komentari

Vaš komentar