Island slavio protiv Crne Gore, čeka pobedu Danske

Rukomet 26. jan. 202217:01 > 19:16
Podeli:
Island - Crna Gora
REUTERS/Bernadett Szabo

Rukometaši Islanda, posle odlične partije, pobedili su Crnu Goru sa 34:24 (17:8), pa sada čekaju epilog duela između Danske i Francuske, a nadaju se pobedi Danske.

Ukoliko pobedi Danska, Island ide u polufinale. U slučaju remija, ili pobede Francuske, Island će se protiv Norveške boriti za peto mesto i direktan plasman na naredno Svetsko prvenstvo. Fancuska je pod pritiskom, a Danska je već u polufinalu, samo ostaje da se vidi da li će u borbe za medalju krenuti protiv Španije ili Švedske.

Podsećanja radi, plasman u polufinale su već obezbedili Španija i Švedska, dok će Norveška igrati za peto mesto. Sada ostaje da se vidi kakav će biti konačan epilog grupe 1, u kojoj, trenutno, Danska ima osam, Francuska šest, Island šest, Crna Gora, Holandija i Hrvatska po dva boda.

Božo Anđelić
REUTERS/Bernadett Szabo

Danska i Francuska igraju u 20 časova i 30 minuta, a nakon tog duela će biti poznati parovi polufinala, kao i rival Norveške u meču za peto mesto i plasman na planatarnu smotru.

Izabranici Zorana Roganovića, popularni „lavovi“ iz Crne Gore, koji su napravili veliki uspeh na šampionatu Evrope, pokazali da imaju potencijal i perspektivu, da su kadri sa velika dela u periodu koji sledi, nisu imali snage i energije da se odupru selekciji Islanda.

Od samog starta, Island je uspeo da nametne tranzicionu igru, a popularni „ribari“ se u takvim sitacijama snalaze kao ribe u vodi. Dominirali su u prvom poluvremenu, vodili sa 6:1,12:4, a na odmor su otišli sa viškom od devet golova – 17:8.

sofascore

Već u tom momentu bilo je jasno da je potrebno da se dogodi sportsko čudo, pa da Crna Gora stigne do prekreta. Čuda se u sportu dešavaju, u tome je i čar sporta, ali je ovoga puta čudo izostalo.

Najefikasniji u sastavu Islanda, bili su Ingi Omar Magnuson sa 11, Mar Bjarki Elison sa osam i Elvar Agierson sa tri gola. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Miloš Vujović sa 11, Božo Anđelić sa šest i Marko Lasica sa tri gola.

REUTERS/Bernedet Szabo

Crna Gora je premašila očekivanja na šampionatu Evrope, pa sada sa nestrpljenjem očekuje nova iskušenja, dok je Island, odmah posle meča sa Crnom Gorom, misli usmerio kao duelu između Danske i Francuske, sa nadom, da će Danci stići po pobede, a Islanđani do prilike da se bore za jednu od medalja.

 

Komentari

Vaš komentar