Ivona pred Esbjerg: Moramo da zaustavimo tranziciju

Rukomet 24. sep. 202116:42
Podeli:
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Budućnosti, posle poraza od Podravke i Borusije iz Dortmunda, u trećem kolu Lige šampiona gostuju ekipi Esbjerga, a utamica je na programu 26. septembra sa početkom u 14 časova.

Izabranice Bojane Popopović su u prve dve runde pokazale da imaju potencijal, ali da im nedostaje iskustva u duelima sa najboljim ekipama Evrope. Samim tim, Esbjerg koji je ostvario pobedu protiv Bukurešta, uz poraz protiv Bresta, slovi za favorita uoči meča koji sledi.

ŽRK Budućnost/D.Starčević

“Na dva poraza koja smo doživele, presudno je uticalo to što nismo imale dovoljan broj pripremnih utakmica. Ipak, verujem da ćemo iz meča u meč da rastemo i da ćemo biti bolje. Esbjerg je jaka ekipa sa odličnim igračicama na svim pozicijama, veoma su zahtevne, mnogo trče i zato će biti najvažnije naše vraćanje u odbranu. Ako zaustavimo tranziciju, ako odbrana bude na željenom nivou, sigurna sam da ćemo imati mnogo više samopouzdanja za igru u napadu”, naglasila je mlada Ivona Pavićević, pa nastavila:

“Utakmice protiv Podravke i Borusije smo izgubile jer odbrana nije bila na željenom nivou. Radimo naporno na treninzima, trudimo se ispravimo nedostatke. Ponavljam, utakmica protiv Esbjerga je nova prilika da pokažemo napredak. Ključ uspeha leži u odbrani. Verujem i nadam se kao i sve devojke u timu, da će defanziva biti na željenom niovu, jer je to ključ u nastojanju da stignemo do iznenađenja i pozitivnog rezultata”.

Grupa A: Esbjerg – Budućnost, Rostov – Ferencvaroš, Borusija – Brest, Podravka – Bukurešt.

Tabela: Rostov četiri, FTC i Borusija po tri, Podravka, Brest, Esbjerg po dva, Bukurešt i Budućnost su bez bodova.

Grupa B: Đer – CSKA Moskva, Mec – Kristijanstad, Sevahof – Odenze, Kastamonu – Krim.

Tabela: Đer četiri, CSKA, Mec, Kristijanstad, Odenze, Sevahof po dva, Krim i Kastamonu su bez bodova.

Komentari

Vaš komentar