Radičević pred SP: Nedostaje iskustva, ali smo gladne uspeha

Rukomet 29. nov. 202112:33 > 12:42
Podeli:
Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Švedske pobedile su Crnu Goru i u drugom kontrolnom meču pred početak Svetskog prvenstva. Za razliku od prvog duela, koji je Švedska dobila sa 38:24, izabranici Bojane Popović su bile daleko konkurentnije u drugom duelu – 31:26 (14:11).

„Mnogo bolje izdanje u odnosu na prvi meč. Imale smo oscilacija, imale smo grešaka, ali je evidentno bilo da možemo mnogo više. Propustili smo dosta prilika i zicera. Imamo prostora za napredak, pre svega u odbrani. Uspešna defanziva je osnova za samopouzdanje u napadu. Imamo mladu ekipu, ali ekipu gladnu uspeha, koja je pokazala karakter u drugom meču protiv Švedske.“, naglasila je Jovanka Radićević, pa nastavila:

RSCG/Stefan Ivanović

„Iako smo doživele dva poraza u Švedskoj, sa dosta samopouzdanja krećemo u Španiju. Atmosfera u ekipi je na izuzetno visokom nivou. Rivali u grupnoj fazi su Slovenija, Francuska i Angola. Imperativa nema, idemo korak po korak, a prvi je Slovenija. Imperativa nema, ali mi smo selekcija koja je gladna uspeha, pa se kao i sve devojke u timu nadam i verujem da možemo da izborimo plasman u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu. Najvažnije je da posle svakog meča možemo da se pogledamo u oči i kažemo, bolje od ovoga nije moglo“.

Jovanka Radičević
Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Crna Gora će na Svetskom prvenstvu, koje počinje 1. decembra, igrati u grupi sa Francuskom, Slovenijom i Angolom. Rezultatskog imperativa nema, ali san svih u državnom timu, kao i ljubitelja rukometa u Crnoj Gori je plasman u drugu, odnosno glavu rundu takmičenja. U prvoj rundi, Crna Gore će odmeriti snage sa selekcijom Slovenije, koju vodi bivši selektor Crne Gore, Dragan Adžić. Ovaj meč je na programu 3. decembra, a zatim slede dueli sa Angolom i Francuskom.

 

Komentari

Vaš komentar