Kil siguran, Zagreb eliminisan, podvig Nanta i Alborga

Podeli:
Kil
Martin Rose/Getty Images Sport

Odigrana su još tri meča osmine finala Lige šampiona, a plasman u četvrtfinale su obezbedili Kil, Nant, Alborg i Flensburg koji je bez borbe dobio Zagreb, koji je eliminisan iz takmičenja.

Alborg je na svom parketu posle velike borbe, pobedio Porto sa 27:24, a zbog više golova u gostima 29:32, izborio je plasman u četvrtfinale. Prevagu na tasu tima iz Danske, doneli su Feliks Klar sa šest, odnosno Mark Maršer, Henrik Jensen i Magnus Jensen sa po četiri gola. Kod gostiju, raspoloženi za igru u napadu, bili su Viktor Alvarez sa šest, Rui Silva Martins i Antonio Rodrigeš sa po četiri gola.

Gol za plasman u četvrtfinale postigao je Magnus Jensen, Porto je imao poslednji napad, ali je mrežu nije uspeo da zatrese Areia Rodrigeš. Alborg će u četvrtfinalu igrati protiv Flensburga koji je bez borbe dobio ekipu Zagreba, koja je zbog koronavirusa, koji je pogodio gotovo kompletnu ekipu, bila primorana da odustane od takmičenje.

Kil je u oba meča bio bolji protiv Segeda, a mali kuriozitet predstavlja podatak da je aktuelni šampion Evrope, oba meča dobio istim rezultatom – 33:28. Najefikasniji u revanšu koji je odigran u Nemačkoj, kada je Kil u pitanju, bili su Sander Sagosen sa devet, Patrik Vinček i Niklas Ekberg sa po sedam golova. Kod Segada, bolji od ostalih, bili su Bogdan Radivojević sa sedam, odnosno Bence Banhidi i Dean Bombac sa po četiri gola.

Ekipa Vive Kilce je kao gost pobedila Nant sa 25:24, a zatim je na svom poražena sa 34:31, pa će u četvrtfinalu igrati Nant i to protiv boljeg iz duela između Vesprema i Vardara, a s obzirom da je tim iz Mađarske prvi meč dobio sa 41:27, jasno je ko će se boriti za mesto na finalnom turniru.

Nant je na poluvremenu vodio sa 15:13, a zatim održavao meč u egalu, a na desetak minuta pre kraja, ponovo pobegao na 27:25. Na nešto više od dva minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 30:30 i bilo je jasno da sledi triler završnica, jer je Nantu odgovarala i minimalna pobeda, zbog većeg broja golova u gostima.

Pritisak je učinio svoje, igrači Vive Kilcea koji su već mislili da su u četvrtfinalu, napravili su dve greške, tim iz Francuske pobegao na 32:30 i slavlje je moglo da počne.

Veliki uspeh ekipi Nanta, doneli su Valero Rivera sa devet, Ajmerik Mine sa osam, Aleksandre Kavalkanti sa šest i Kiril Lazarov sa četiri gola. Kod Vive Kilcea, bolji od ostalih, bili su Uladzislau Kuleš sa šest, odnosno Anhel Perez, Artsem Karalek i Aleks Dušebjev sa po četiri gola.

Plasman u četvrtfinale je obezbedila Barselona koja je u dva meča, na svom parketu, dva puta nadigrala Elverum. U četvrtak 8. aprila snage će odmeriti: Meškov Brest – Motor Zaporožje (prvi meč 30:32), Vesprem – Vardar (41:27), PSŽ – Celje (37:24).

 

Komentari

Vaš komentar