Korona u srpskom timu, odložen meč protiv Holandije

Rukomet 4. dec. 20209:41
Podeli:
rss.org.rs

Rukometna reprezentacija Srbije neće u petak početi takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je na testiranju na koronavirus po dolasku u Dansku jedan rezultat bio pozitivan. Meč protiv Holandije odložen je za subotu.

Evropska rukometna federacija (EHF) saopštila je da će utakmica prvog kola Grupe C između selekcija Srbije i Holandije biti odložena za subotu, peti decembar (20.30 časova), što je 24 sata kasnije u odnosu na prvobitni termin.

Razlog je pozitivan test kod jedne igračice srpske reprezentacije na inicijalnom testiranju obavljenom na aerodromu u Bilundu po dolasku u Dansku.

Po higijenskim protokolima EHF, igračica je izolovana, a ostali članovi srpskog tima (svi su negativni na testiranju) ostaju u svojim sobama.

Drugo testiranje je već urađeno u petak ujutru, a srpski tim biće testiran i u subotu, stoji u kratkom saopštenju organizatora Evropskog prvenstva 2020.

Podsećamo, zbog pozitivnih i nepotpunih rezultata na testiranju na koronavirus, reprezentacija Srbije nije u utorak putovala u Dansku, već je na kontinentalni šampionat krenula dva dana kasnije.

Komentari

Vaš komentar