Lavovi u glas: Jako na Sloveniju, možemo do cilja

Podeli:
REUTERS/Bernartd Szabo

Crnogorski rukometaši pobedili su Severnu Makedoniju sa 28:24 (17:16), pa sada čekaju 17. januar i duel sa Slovenijom, koji nosi prefiks biti ili ne biti kada reč o plasmanu u drugu, odnosno glavnu rudnu takmičenja na šampionatu Evrope.

Pre meča sa Slovenijom, rukometaše i stručni štab Crne Gore očekuje novo testiranje, pa će se tek pred utakmicu znati u kom sastavu će popularni “lavovi” izaći na parket. Centralna figura meča protiv Severne Makedonije bio je golman Nebojša Simić, ali je odmah posle utakmice naglasio da nije on junak, nego kompletna ekipa.

„Sjajno smo otvorili utakmicu, kasnije počeli da padamo, ali smo uspeli da izdržimo. Kada je bilo najvažnije Simić je branio sjajno. Nedostaje nam dosta igrača, ali ova ekipa je pokatala potencijal, šta bi tek bilo da smo kompletni. Ponosan sam, srce mi je puno.“, rekao je Marko Lasica.

Kapiten Vasko Ševaljević je podvukao – Crna Gora će uvek dati sve što ima na terenu.

„Prevagu na našem tasu uz ogroman napor i trud u oba pravca, donela je velika želja. Igrali smo hrabro i strpljivo. Imali smo oscilacija, ali mislim da smo kontrolisali utakmicu. Sada moramo malo da se odmorimo, spremimo za poslednji meč u grupi. Pre toga, moramo da vidimo šta će biti sa testovima, ali ono što je sigurno, daćemo sve od sebe, kao i uvek“, rekao je Ševaljević.

Miloš Vujović je bio presrećan posle meča u kojem je Crna Gora stigla do druge pobede u istoriji kada su šampionati Evrope u pitanju.

REUTERS/Bernedet Szabo

„Obećali smo da ćemo izgarati na terenu, dali smo sve od sebe. Ovo je moja prva pobeda na velikim takmičenjima, poseban je osećaj. Bilo je teško nakon poraza od Danske, bilo je teško uzdignuti se, a pokazali smo srce i karakter. Nadam se da nećemo stati, već da ćemo pružiti i više protiv Slovenije. Sve može da se promeni, ali karakter, želja i volja moraju da ostanu na ovom nivou“, naglasio je Miloš Vujović, dok je njegov prezimenjak,  bek Branko bio veoma otvoren:

REUTERS/Bernedet Szabo

„Izvinjavam se ako sam nekoga nervirao tokom meča, jer nisam bio na željenom nivou u napadu. Na kraju, pobedili smo i to je najvažnije, pa neka sam promašio sve. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da smo zasluženo pobedili. Idemo meč po meč, nismo analizirali Slovence, ali imamo dva dana da se spremimo i da pokušamo da pobedimo i odemo u narednu rundu“, rekao je Branko Vujović.

Danska je već obezbedila plasman u glavnu rundu takmičenja, Severna Makedonija je bez šansi da stigne do druge faze, a dilema, koja će biti rešena 17. januara glasi – Slovenija ili Crna Gora?

Komentari

Vaš komentar