Lovćen bolji od Partizana u Tivtu, probudili se Komovi

RK Lovćen

Odigrano je pet utakmica, petog kola, šampionata Crne Gore u rukometu, a pobedama su se radovale ekipe Lovćena, Komova, Budućnosti, Rudara i Berana.

U derbiju kola, Lovćen sa Cetinja, koji brani duplu krunu, slavio je protiv Partizana u Tivtu sa 34:24 (15:14). Tivćani su parirali Cetinjanima u prvom poluvremenu, ali je u nastavku na parketu postojala samo jedna ekipa – Lovćen.

Najefikasniji u sastavu Lovćena, bili su Igor Marković sa 13, Draško Kaluđerović i Nemanja Drakulović sa po pet golova. Kod Partizana, bolji od ostalih, bili su Vuk Mrvaljević sa osam, Veselin Drakulović sa četiri, Vuk Kaluđerović i Gavrilo Samardžić sa po tri gola.

RK Lovćen
RK Lovćen

Rudar iz Pljevalja je pobedio Mornar u Baru sa 30:27 (16:12). Prevagu na tasu Rudara, doneli su Dragan Jelušić sa osam, Aleksa Knežević sa sedam, odnosno Filip Racković i Nemanja Matović sa po četiri gola. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jovan Marojević sa devet i Boban Ašanin sa sedam golova.

Probudila se i ekipa Komova iz Andrijevice, koja je kao gost pobedila Danilovgrad sa 29:25 (13:13). Najefikasniji u sastavu Komova, bili su Predrag Stojanović sa osam, Nemanja Milović sa sedam, odnosno Duško Trifunović i Milija Kastratović sa po četiri gola. Kod Danilovgrada, Miloš Krivokapić je postigao 15, a Nikola Marušić četiri gola.

RK Komovi

Budućnost je pobedila Brskovo iz Mojkovca sa 24:18 (10:12). Dejan Lipovina je postigao šest, Pero Pravilović pet, a Nemanja Jovanović četiri gola za Budućnost. Kod Brskova, bolji od ostalih, bili su Predrag Sošić i Miloš Rakočević sa po četiri gola.

Berane su na svom parketu pobedile Sutjesku iz Nikšića sa 27:25 (15:13). Najefikasniji u sastavu Berana, bili su Nemanja Đurašković sa šest, Nemanja Marsenić sa pet, odnosno Željko Femić i Nikola Babović sa po pet golova. Kod Sutjeske, Aleksa Jokić je postigao osam, Lazar Ćorović i Matija Zmajević po tri gola.

RK Budvanska rivijera

U poslednjem meču petog kola, snage će 26. oktobra, odmeriti Budvanska rivijera i Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Tabela: Lovćen 10, Budvanska rivijera osam, Partizan i Budućnost po sedam, Rudar i Berane po šest, Komovi pet, Brskovo tri, Jedinstvo dva, Sutjeska i Danilovgrad su bez bodova.

 

Komentari

Vaš komentar