Lovćen brani duplu krunu, šampionat kreće 2. oktobra

Rukomet 23. sep. 202114:40
Podeli:
RK Lovćen
RSCG/Filip Roganović

Šampionat Crne Gore u rukometu počinje 2. oktobra. Titulu, odnosno duplu krunu brani Lovćen sa Cetinje, a ove sezone u elitnom društvu će biti 12 ekipa.

Sistem takmičenja je promenjen, neće biti mini liga za prvaka i opstanak, nego će se igrati po dvokružnom sistemu do titule. Lovćen slovi za velikog favorita u sezoni koja sledi, cilj Cetinjana je odbrana duple krune.

Planove i ciljeve izabranika Duška Milića, pokušaće da pomrse Budvanska rivijera, Komovi iz Andrijevice, Partizan iz Tivta, Mornar iz Bara, Budućnost, Rudar, Danilovgrad, Berane, Brskovo iz Mojkovca, Sutjeska iz Nikšića i Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Dve poslednjeplasirane ekipe će ispasti u niži rang takmičenje, pod uslovom da se naredne sezone formira B divi zija, koje u ovoj, neće biti.  Šampionat je trebalo da krene 25. i 26. septembra, ali je prvo kolo odloženo za 6. oktobar, zbog nemogućnosti pojedinih kluboda da blagovremeno dostave neophodnu dokumentaciju za takmičenje.

Treba napomenuti da je obaveza svih klubova u elitnom društvo da imaju i kadetske ekipe, koje će igrati utakmice igrati istog dana kada i seniori.

Komentari

Vaš komentar