Lovćen silan na startu, pobede Tivćana, Budvana i Barana

Podeli:
RK Partizan Tivat

Nastavljen je šampionat Crne Gore u rukometu, a pobedama su se radovale ekipe Lovćena, Partizana iz Tivta, Mornara, Budvanske rivijere, Rudara.

Lovćen sa Cetinja, koji brani duplu krunu, pobedio je Rudar sa 27:17, a zatim i Brskovo iz Mojkovca sa 27:15 (15:8). Draško Kaluđerović je postigao šest, Igor Marković pet, Vuk Latković četiri gola za Lovćen. Kod Brskova, bolji od ostalih, bili su Boris Savić sa četiri i Predrag Sošić sa tri gola.

Danilovgrad je u prvom kolu poražen od Berana na svom terenu sa 32:19, u drugom je prikazao bolju partiju, ali je poražen od Partizana u Tivtu sa 33:29 (13:13). Većim delom meča se vodila ravnopravna borba, a pitanje pobednika je rešeno na desetak minuta pre kraja, kada su Tivćani pobegli na 26:22, a zatim mirno priveli meč kraju.

Najefikasniji u sastavu Partizana, bili su Veselin Drakulović sa sedam, Vukan Pejović sa šest, odnosno Vuk Kaluđerović i Nikola Đurković sa po pet golova. Ivan Čule je imao 12 odbrana. Kod Danilovgrada, raspoloženi za igru u napadu, bili su Miloš Krivokapić sa 13, Lazar Jezdić i Jovan Popović sa po tri gola.

RK Lovćen

U jednom od derbija, Mornar je na svom parketu pobedio Komove iz Andrijevice sa 30:28 (16:14). Prevagu na tasu Barana, doneli su Luka Mrdak sa sedam, Jovan Marojević, Edin Beharović i Stefan Ražnatović sa po pet golova. Kod Komova, raspoloženi za igru u napadu, bili su Milija Kastratović i Duško Trifunović sa po šest, Miodrag Stojanović je postigao pet, a Predrag Stojanović četiri gola. U prvom kolu, Mornar je kao gost pobedio Jedinstvo u Bijelom Polju sa 24:23, dok su Komovi odigrali nerešeno sa Partizanom iz Tivta 23:23.

Đorđo Peruničić
RK Partizan

Budvanska rivijera je u prvom kolu pobedila Brskovo iz Mojkovca, a u drugom je slavila protiv Berana sa 29:20 (14:9), Najefikasniji u sastavu Budvana, bili su Đorđo Peruničić sa osam, Luka Novaković sa pet, odnosno Radivoje Đodić i Luka Došljak sa po četiri gola. Kod Berana, bolji od ostalih, bili su Nemanja Marsenić sa devet, Željko Femić i Nemanja Đurašković sa po četiri gola.

Rudar je na svom parketu pobedio Sutjesku iz Nikšića sa 25:16 (13:11). Najefikasniji u sastavu Rudara, bili su Filip Racković sa pet, odnosno Dragan Jelušić, Nemanja Matović i Aleksa Knežević sa po četiri. Kod Sutjeske, bolji od ostalih, bili su Đorđe Šljukić sa šest, Aleksa Jokić sa četiri i Andrija Radovanović sa tri gola.

Budućnost i Jedinstvo iz Bijelog Polja će odmeriti snage 7. oktobra.

Komentari

Vaš komentar