Lovćen silan protiv Rudara, Budvani bolji od Mojkovčana

Podeli:
RK Lovćen
RK Lovćen

Odigrana su tri meča, prvog kola, šampionata Crne Gore u rukometu, a pobedama su se radovale ekipe Lovćena, Budvanske rivijere i Berana.

Lovćen sa Cetinja sjajno je počeo odbranu trona. Izabranici Duška Milića pobedili su na svom parketu Rudar iz Pljevalja sa 27:17 (12:9). Najefikasniji u sastavu Lovćena, bili su Igor Marković sa 11, Petar Eraković i Aleksa Perišić sa po tri.  Zarija Lutovac je imao 11 odbrana. Kod Rudara, bolji od ostalih, bili su Filip Racković sa pet, odnosno Dragan Jelušić, Elmin Junuz i Matija Pejović sa po dva gola.

Budvanska rivijera je kao gost pobedila Brskovo iz Mojkovca sa 30:25 (12:10). Prevagu na tasu Budvana, doneli su Đorđo Peruničić sa osam, Igor Katnić sa sedam i Luka Novaković sa četiri gola. Kod Brskova, Predrag Sošić je postigao šest, Boris Savić četiri, a Boris Kljajević tri gola.

Đorđo Peruničić
RK Partizan

Berane su u gostima pobedila Danilovgrad sa 32:19 (15:17). Nemanja Đurašković je postigao osam, Nemanja Marsenić sedam, a Aleksa Medojević pet golova za Berane. Kod Danilovgrada, bolji od ostalih, bili su Jovan Popović sa pet i Nikola Marušić sa četiri gola.

Ostali mečevi prvog kola igraju se 3. oktobra, a snage će odmeriti Komovi iz Andrijevice i Partizan iz Tivta, Jedinstvo iz Bijelog Polja i Mornar iz Bara, odnosno Sutjeska iz Nikšića i Budućnost.

Komentari

Vaš komentar