LŠ: Barselona preuzela tron od Kila

Rukomet 13. jun. 202119:38
Podeli:
RK Barselona
Martina Rose/Getty Images

Rukometaši Barselone pobedili su danski Olborg sa 36:23 (16:11), osvojili su Ligu šampiona, dok je treće mesto pripalo ekipi PSŽ-a, koja je savladala Nant sa 31:28 (17:13).

Najefikasniji u sastavu Barse, koja je stigla do deset titule klupskog prvaka Evrope, bili su Abelo Gomez sa devet, Timoti N’Gusen sa šest, Luka Cindrić sa pet, odnosno Ludovik Fabregas i Dika Mem sa po tri gola. Kod Olborga, raspoloženi za igru u napadu, bili su Luka Sandel sa osam, Nikolaj Kristijansen sa četiri, Sebastija Berthold i Feliks Klas sa po tri gola.

Rukomet:

Rukometaši Barselone dva puta su igrali u finalu Lige šampiona u sezoni koja se polako privodi kraju. U finalu za prošlu sezonu, poraženi su od Kila na finalnom turniru u Kelnu sa 33:28.

Nekoliko meseci kasnije, na istom mestu, Barsa koja je dominirala tokom ligačkog dela takmičenja, nije dozvolila nikakvo iznenađenje. U polufinalu je pobedila Nant sa 31:26, a zatim u pomalo neočekivanom finalu i Olborg sa 36:23. Podećanja radi, Olborg je posle velike preokreta pobedio PSŽ sa 35:33.

Barsa je odigrala na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Na poluvremenu je vodila sa 16:11, zatim vrlo brzo povela sa 24:15. Olborg je protiv PSŽ uspeo da napravi preokret, ali protiv sjajne Barselone nije imao nikakvu šansu.

Barselone je više nego zasluženo stigla do desete titule klupskog prvaka Evrope, a kristalno je jasno da ostvarenim u elitnom takmičenju, može da bude zadovoljan i Olborg.

U borbi za treće mesto, PSŽ je smogao snage da stigne do pobede protiv Nanta – 31:28 (17:13).
Najefikasniji u sastavu tima iz Pariza, bili su Nedim Remili sa četiri, odnosno Dainis Kristopans, Kamil Supržak, Metju Grebile i Dilan Nahi sa po tri gola. Kod Nanta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Amerik Mine sa pet, odnosno Tibadu Briet, Dragan Pešmelbak i Trejo Figueras sa po tri gola.

Komentari

Vaš komentar