LŠ: Budućnost čeka rivala u osmini finala

Podeli:
ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost/D. Starčević

U poslednjem meču, pretposlednjeg kola Lige šampiona za rukometašice, Kristijanstad je na svom parketu poražen od Ferencvaroša sa 31:26 (15:11).

Prevagu na tasu tima iz Mađarske, donele su Aniko Kovačiš sa osam, Gita Klajber sa pet, odnosno Emili Bolk, Zita Sušanski i Greta Marton sa po tri gola. Kod Kristijanstada, bolje od ostalih bile su Ela Rejstad sa šest, Marija Jetereng sa četiri, odnosno Emilie Arntzen i Jana Knedlikova sa po tri gola.

Za razliku od grupe B u kojoj se nalazi Budućnost i u kojoj je više, manje sve rešeno, grupa A je i dalje komplikovana jer je ostalo dosta odloženih utakmica za odigravanje.

U pomenutoj grupi B, direktan plasman u četvrtfinale, obezbedili su CSKA i Đer, dok će Brest, Odenze i Budućnost igrati u osmini finala. Dilema je ko će biti poslednji putnik u doigravanje. Valčea ima bod više u odnosu na Borusiju, a u poslednjem kolu na svom parketu čeka Brest, dok ekipa iz Dortmunda čeka Odenze.

Što se grupe A tiče, sve je i dalje potpuno otvoreno. Poznato je jedino da će plasman u doigravanje obezbediti Mec, Rostov, Fenercvaroš, Kristijanstad, a veliku borbu će do kraja ligaškog dela voditi Esbjerg i Krim iz Ljubljane.

U poslednjem kolu, Budućnost na svom parketu čeka ekipu Podravke, slovi za velikog favorita, a zatim će sačekati da se odigraju sve utakmice u grupi A, kako bi saznala ko je osvojio četvrto mesto i ko će biti rival Podgoričankama u osmini finala.

U ovom trenutku je teško proceniti koja će to biti ekipa, jer Mec, Esbjerg i Krim imaju da odigraju dva meča, Bukurešt tri, Rostov četiri, Kristijanstad pet, a Ferencvaroš jednu.

Grupa A: Mec 16, Ferencvaroš 16, Rostov 15, Bukurešt 13, Kristijanstad 12, Esbjerg 8, Krim 7, Bitinghajm 3.

Grupa B: CSKA 23, Đer 22, Brest 17, Odenze 13, Budućnost 10, Valčea 6, Borusija 5, Podravka 2.

Komentari

Vaš komentar