LŠ: Krim prebrodio FTC, sledi šampion Evrope

Podeli:
ŽRK Krim
ŽRK Krim

Rukometašice Krima iz Ljubljane izborile su plasman u četvrtfinale Lige šampiona, a rival u nastojanju da stignu do finalnog turnira, biće aktuelni šampion Evrope, Kristijanstad Vajpers.

Krim je na svom parketu slavio protiv Ferenecvaroša sa 33:26, u revanšu je vodio na poluvremenu sa 10:8, zatim je nastavio da se bori, FTC je pretio, ali nije uspeo da nadoknadi minus iz prve utakmice – 26:22.

Najefikasnije u sastavu Krima, bile su Paula Posavec i Ana Gros sa po četiri, odnosno Nataša Ljepoja, Katarina Krpež Šlezak i Andrea Lekić sa po tri gola. Kod Ferencvaroša, raspoložene za igru u napadu, bile su Gita Klajber sa 10, odnosno Greta Marton i Angela Malestein sa po četiri gola.

Andrea Lekić
Reuters, NTB/Scanpix

Pored Krima, plasman u četvrtfinale su obezbedile ekipe Meca, Bukurešta, Esbjerga, Vajpersa, Đera, a dilema je Odenze ili Brest. Prvi meč je dobio Odenze sa 25:24.

Za mesto na finalnom turniru, boriće se Đer – Odenze/Brest, Krim – Vajpers, Bukurešt – Esbjerg, dok je Mec već na finalnom turniru jer je ekipa Rostova eliminisana iz takmičenja, kao i ekipa CSKA iz Moskve.

Komentari

Vaš komentar