LŠ: Olborg bolji od Vardara, Vive Kilce od Zagreba

Podeli:
Getty Images, Sascha Klahn

Nastavljena je Liga šampiona za rukometaše, a na programu je bilo pet mečeva, pete runde. Pobedama su se radovale ekipe Olborga, Vive Kilcea, Elveruma i Monpeljea, dok je meč između Kila i Segeda završen bez pobednika.

Olborg je na svom parketu pobedio Vardar sa 33:29 (16:13). Prevagu na tasu vicešampiona Evrope, doneli su Aron Palmerson sa osam, Feliks Klar sa pet, odnosno Martin Larsen i Kristijan Bjornsen sa po tri gola. Kod Vardara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Timur Dibirov sa devet, Kevin Niokas sa sedam, Ante Gadža i Moralen Kuni sa po tri gola.

Elverum je bio bolji od Zagreba sa 30:25 (15:10). Prevagu na tasu Elveruma, doneli su Holand Petersen, Erik Johanson, Sindre Heldal i Dominik Mathe sa po pet golova. Kod Zagreba, bolji od ostalih, bili su Davor Čavor sa pet, Filip Vistorop sa četiri, Sandro Obranović i Marin Šipić sa po tri gola.

Ekipa Vive Kilce je pobedila Porto sa 39:33 (21:17). Najefikasniji u sastavu domaćeg tima, bili su Bjorn Gudjonsen sa devet, Simon Sicko i Artsem Karalek sa po šest golova. Kod gostiju, Ivan Slišković je postigao sedam, Amador Salina šest, a Alvarez Ituriza pet golova.

Kil i Seged su odigrali nerešeno – 32:32 (17:14). Bod Segedu, doneo je Mario Šoštarić na 16 sekundi pre kraja. Hendrik Pekeler je postigao osam, Mikola Biluk sedam, a Harald Reinkind pet gola za Kil. Kod Segeda, Mario Šoštarić je postigao pet, a Soares Martins, Imanol Alustiza i Borut Mahovček po četiri gola.

Monpelje je posle Vardara u Skoplju, pobedio i Meškov Brest sa 32:26 (14:12). Žulijen Bos je postigao 11, Janis Lene i Gilberto Brito po četiri gola za Monpelje. Kod Meškova, bolji od ostalih, bili su Baptista Bonefon sa pet, Mika Vailuapau sa četiri, odnosno Stas Skube i Vjačaslau Šumak sa po tri gola.

U ostalim mečevima petog kola, koji su na programu 21. oktobra, snage će odmeriti: Vesprem – Flensburg, Motor Zaporožje – Dinamo Bukurešt, Barselona – PSŽ.

Grupa A: Olborg osam, Kil sedam, Monpelje sedam, Seged šest, Elverum šest, Vardar pet, Zagreb jedan, Meškov Brest je bez bodova.

Grupa B: Vive Kilce osam, Barselona šest, Vesprem šest, PSŽ pet, Porto četiri, Dinamo dva, Motor dva, Flensburg jedan bod.

Komentari

Vaš komentar