LŠ: Vardar bolji od Meškova, Seged od Zagreba

Podeli:
Juergen Schvarc/Getty Images

Nastavljena je Liga šampiona za rukometaše, a na programu su bila četiri meča drugog kola. Pobedama su se radovale ekipe Vardara, Olborga, Segeda i Kila.

Izabranici Veselina Vujovića, rukometaši Vardara odlično su počeli takmičenje u elitnom društvu. Momci iz Skoplja su u prvom kolu odigrali nerešeno kao gosti protiv Elveruma – 27:27, a zatim su na svom parketu savladali Meškov Brest sa 35:27 (19:13).

Prevagu na tasu Vardara doneli su Kevin Niokas sa osam, Timur Dibirov i Morales Kuni sa po pet golova. Kod Meškova, bolji od ostalih bili su Stanislav Kasparek sa šest, odnosno Stas Skube i Andrej Jurinok sa po pet golova.

Getty Images

Zagreb je u prvom kolu poražen od Olborga na svom terenu sa 34:24, a u drugom od Segeda u gostima sa 30:21 (10:7). Prevagu na tasu Segeda, doneli su Mario Šoštarić sa sedam, Sebastijan Frimel sa šest, odnosno Miguel Martins i Robins Tonesen sa po četiri gola. Kod Zagreba, bolji od ostalih, bili su Edin Klis i Filip Vistrorop sa po četiri, odnosno Čaba Lejmeter i Nikola Grahovac sa po tri gola.

Olborg je posle pobede u Zagrebu, slavio na svom parketu protiv Monpeljea sa 36:28 (18:13). Najefikasniji u sastavu Olborga, bili su Lukas Sandel sa 11, Kristijan Bjornsen i Baster Lasen sa po šet, Feliks Klar sa pet golova. Raspoloženi za igru u napadu kod Monpeljea, bili su Kilijan Vilemino sa šest, odnosno Artur Lene i Veron Naćinović sa po četiri gola.

Kil je u prvom kolu slavio u gostima protiv Meškov Bresta sa 33:30, a zatim je na svom parketu slavio protiv Elveruma sa 41:36 (20:20). U meču bez odbrana, najefikasniji u sastavu Kila, bili su Harald Reinkind sa sedam, Stefan Vajnhold sa šest, odnosno Sven Ehrig i Magnus Landin sa po pet golova. Kod Elveruma, raspoloženi za igru u napadu, bili su Erik Johanson sa sedam, Alfred Solstad sa šest, odnosno Kristofer Hedberg i Holand Petersen sa po pet golova.

U ostalim mečevima drugog kola, koji su na programu 23. septembra, snage će odmeriti Barselona – Motor Zaporožje, Vive Kilce – Vesprem, PSŽ – Dinamo Bukurešt, Porto – Flensburg.

Komentari

Vaš komentar