Vardar bolji od Monpeljea, Porto odoleo Vespremu

Rukomet 16. feb 202220:47 > 21:09
Juergen Schvarc/Getty Images

Nastavljena je Liga šampiona za rukometaše. Vardar, sa novim trenerom Davidom Dejvisom Kamarom, koji je zamenio Veselina Vujovića, slavio je kao gost protiv Monpeljea sa 28:25 (14:10).

Prevagu na tasu Vardara, doneli su Zalamau Nokas sa pet, Džeremi Toto i Stojanče Stoilov sa po četiri, odnosno Morales Kuni i Timur Dibirov sa po tri gola. Kod Monpeljea, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ugo Deskat sa sedam, Žulijen Bos sa šest, odnosno Artur i Janis Lene sa po tri gola.

Guliverimage

Vesprem i Porto su odigrali utakmicu bez pobednika – 28:28 (15:15). Raspoloženi za igru u napadu, kod Vesprema, bili su Petar Nenadić i Kentin Mahe sa po šest, odnosno Horhe Makeda i Rasmus Lauge sa po četiri gola. Kod gostiju iz Portugalije, najefikasniji su bili Pedro Valdes, Đibril M’Benge i Dajmaro Salina sa po četiri gola.

Olborg je kao gost pobedio Meškov Brest sa 33:30 (17:15). Prevagu na tasu Olborga, doneli su Feliks Klar sa sedam, Lukas Sandel sa šest  Sebastijan Berthold sa pet golova. Kod Meškov Bresta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Stas Skube sa osam, Mikita Vailupau sa sedam i Stanislav Kasparek sa četiri gola.

Petar Nenadić, TElekom Vesprem
Guliverimage

Utakmica između Motor Zaporožje – PSŽ je odložena, a u ostalim mečevima 11. kola, snage će 17. februara odmeriti: Dinamo Bukurešt – Barselona, Elverum – Kil, Zagreb – Seged.

Grupa A: Olborg 16, Monpelje 16, Seged 14, Kil 13, Elverum osam, Vardar sedam, Zagreb šest, Meškov Brest četiri.

Grupa B: Vive Kilce 14, Vesprem 13, PSŽ 12, Barselona 12, Flensburg devet, Motor Zaporožje osam, Porto osam, Dinamo šest.

Dve prvoplasirane ekipe iz grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, a ekipe koje budu na kotama tri, četiri, pet i šest, će doigravanje za finalni turnir početi utakmicama osmine finala.

Komentari

Vaš komentar