LŠ: Vardar slavio u Norveškoj, Celje mučilo Barsu

Podeli:
Juergen Schvarc/Getty Images

Odigrana su još dva meča Lige šampiona za rukometaše, a podsećanja radi, odlukom čelnika EHF, sve ekipe će igrati u osmini finala, a sada se vode borbe za plasman.

Kako se bliži kraj grupne faze, Vardar igra sve bolje i bolje. Ekipa iz Skoplja je pre nekoliko dana odigrala nerešeno protiv Elveruma iz Norveške sa 34:34, iako je imala dobijen meč, ali je par dana kasnije, slavila protiv istog rivala sa 35:32, iako je na poluvremenu gubila sa 20:17.

Prevagu na tasu tima iz Skoplja, doneli su Timur Dibirov sa devet, Goce Georgievski sa šest, odnosno Ante Gadža, Vasko Ševaljević i Ivan Čupić sa po četiri gola. Kod Elveruma, bolji od ostalih bili su Dominik Mate i Karl Pujol sa po pet, odnosno Kristofer Hedberg i Endre Langas sa po četiri gola.

Celje je mučilo Barselonu. Ekipa iz Slovenije je na poluvremenu vodila sa 17:16, ali je Barsa uspela da sačuva oreol nepobedivosti u sezoni koja je u toku, uz naravno veliki žal zbog poraza u finalu elitnog takmičenja za prošlu sezonu, od Kila.

Barsa je tokom drugog poluvremena pobegla na 22:18, 24:21, ali je na četiri minuta pre kraja, Celje stiglo do 29:29. Do kraja meča, Španci su zatvorili sve prilaze svom golu, pa na kraju slavili sa 32:29.

Prevagu na tasu Barselone, doneli su Luis Frade sa sedam, odnosno Haniel Langaro i Domen Makuc sa po pet golova. Kod Celja, raspoloženi za igru u napadu, bili su Domen Novak sa sedam, Veron Naćinović sa pet, Arsenija Dragašević, Žiga Mlakar sa po četiri. Radojica Čepić nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Utakmica Meškov Brest – Porto je odložena.

Grupa A: Vive Kilce 17, Flensburg 15, PSŽ 12, Meškov Brest 11, Seged 10, Porto 8, Vardar 6, Elverum 5.

Grupa B: Barselona 26, Vesprem 17, Alborg 12, Motor Zaporožje 12, Kil 11, Nant 10, Celje 6, Zagreb je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar