LŠ: Vardar u velikom regionalnom derbiju dobio Zagreb

Podeli:
Juergen Schvarc/Getty Images

Odigrana su četiri meča 12. kola Lige šampiona za rukometaše, a pobedama su se radovale ekipe Olborga, Vive Kilcea, Kil i Vardara koji je u velikom regionalnom derbiju pobedio Zagreb sa 20:19 (11:9).

Vardar je u Skoplju, nakon pobede nad Monpeljeom u gostima, u prethodnoj rundi, slavio protiv Zagreba, pa deluje da sigurnim koracima ide ka plasmanu u osminu finala elitnog takmičenja.

Čitavim tokom meča se vodila velika borba. Vardar je na poluvremenu vodio sa 11:9, u završnici je uspeo da pobegne na 20:17, što je bilo dovoljno da stigne do zlata vredne pobede.

Guliverimage

Prevagu na tasu Vardara, doneli su Oliver Niokas i Filip Taleski sa po četiri gola, odnosno Kuni Morales i Patrik Valčak sa po tri. Kod Zagreba, raspoloženi za igru u napadu, bili su Čaba Leimeter sa četiri, odnosno Sandro Obranović i Ivan Čupić sa po tri gola.

U ostalim mečevima, koji su bili na programu 23. februara, nije bilo iznenađenja. Olborg je pobedio Elverum sa 32:27 (14:13), Vive Kilce je slavilo protiv Motor Zaporožja sa 33:27 (19:13), dok je Kil pobedio Monpelje sa 35:26 (19:13).

Petar Nenadić, TElekom Vesprem
Guliverimage

U mečevima koji su na programu 24. februara, snage će odmeriti: Barselona – Vesprem, Porto – Dinamo Bukurešt, Seged – Meškov Brest, PSŽ – Flensburg.

Grupa A: Olborg 18, Kil 17, Monpelje 16, Seged 14, Vardar devet, Elverum osam, Zagreb osam, Meškov Brest četiri.

Grupa B: Vive Kilce 18, Barselona 14, Vesprem 13, PSŽ 12, Flensburg devet, Motor Zaporožje osam, Porto osam, Dinamo Bukurešt šest.

Plasman u četvrtfinale će obezbediti po dve prvoplasirane ekipe iz grupa, dok će ekipe koja budu na kotama tri, četiri, pet i šest borbe za mesto na finalnom turniru krenuti utakmicama osmine finala.

Komentari

Vaš komentar