Majda ne igra protiv Đera, Itana i Tanja neizvesne

Podeli:
ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona igraju protiv moćnog Đera, a prva utakmica je na programu 3. aprila u Podgorici. Aktuelni šampion Evrope, ekipe Đera, slovi za velikog favorita na papiru.

Međutim, izabranice Bojane Popović, koja je nedavno postala i selektor ženske reprezentacije Crne Gore, posle plasmana na Olimpijske igre, odlučne su u nameri da se bore do poslenjeg atoma snage. Čuda se u sportu dešavaju, ne toliko često, ali se ipak dešavaju.

Ono što je mnogo veći problem od moćnog Đera je velika neizvesnost oko sastava tima i povrede, koje uz koronavirus, od početka sezone, muče ekipu Budućnosti. Andrea Lekić je završila sezonu, Majda Mehmedović zbog povrede Ahilove tetive, neće biti u sastavu tima, kada je prvi meč u pitanju.

Pod znakom pitanje je Itana Grbić, a pod znakom pitanje je i povratak na teren Tatjane Brnović, koja je tokom sezone morala na operaciju ramena. Itana trenutno prima injekcije, postoji mogućnost da bi mogla da počne sa radom do kraja nedelje, ali je već sada jasno da neće biti u top formi za duel sa Đerom i u slučaju da se pojavi na parketu.

Što se Tatjane Brnović tiče, ona trenira sa prvim timom posle operacije ramena, a na stručnom štabu i medicinskom timu je da proceni, da li je jedna od najboljih pivotmenki planete, spremna za povratak na teren.

Utakmica između Budućnosti i Đera na programu je 3. aprila, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Mađarskoj. U ostalim četvrtfinalnim dvomečima, snage će odmeriti Bukurešt – CSKA iz Moskve, Brest – Mec, Kristijanstad – Rostov.

Komentari

Vaš komentar