Makedonci testiraju Crnu Goru, Brano Božović na klupi

RSCG/Stefan Ivanović

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore počela je prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo, koje će u januaru biti održano u Poljskoj i Švedskoj.

Popularni „lavovi“ će tokom prvog dela priprema – 27. i 28. decembra, odigrati prijateljske utakmice protiv Severne Makedonije u Mavrovu. Zbog klupskih obaveza deo igrača koji će konkurisati za mesto u državnom timu neće biti sa saigračima u prvom delu priprema.

RSCG/Stefan Ivanović

Ekipu će u ovoj akciji sa klupe predvoditi Brano Božović, jer je i selektor Zoran Roganović odsutan zbog klupskih obaveza u Švedskoj. Zbog povrede je otpao levi bek Arsenije Dragašević, a naknadno je pozvan golman Vasilije Pečurica.

Na spisku za utakmice protiv Sjeverne Makedonije su: Golmani: Nikola Matović, Jagoš Braunović, Vasilije Pečurica i Vasilije Vujović; Krila: Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović; Pivoti: Vuk Lazović, Miodrag Ćorsović i Luka Vujović; Bekovi: Risto Vujačić, Luka Vukićević, Božidar Simić, Stevan Vujović, Miloš Božović, Aleksandar Glendža i Luka Barjaktarović.

RSCG

Rukometaši Crne Gore bi u kompletnom sastavu trebalo da se okupe 1. januara, tada će se reprezentaciji priključiti selektor Roganovič, odnosno  Nebojša Simić, Branko Vujović, Miloš Vujović, Radojica Čepić, Vasko Ševaljević, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Božo Anđelić i Vasilije Kaluđerović.

Prvog dana 2023. godine, državni tim putuje na mini pripreme u Katar, odakle će doputovati u Poljsku. Crna Gora je u grupi A sa Španijom, Iranom i Čileom. Prvi meč je 12. januara protiv Španaca, dva dana kasnije je duel sa Iranom, a 16. januara sa Čileom. U drugu fazu plasiraće se dve najbolje selekcije iz grupe.

Komentari

Vaš komentar