Marina i Ivona: Poštujemo Francusku, ali straha nema

Podeli:
RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore nadigrale su Angolu u drugom kolu Svetskog prvenstva sa 30:20 (11:9). Popularne „lavice“ su obezbedile plasman u glavnu rundu takmičenje, osim ako se ne dogodi zaista veliko čudo, u koje je teško poverovati.

Da bi se pomenuto čudo dogodilo, Crna Gore treba da izgubi od Francuske, a da Angola pobedi Sloveniju sa deset razlike i to od 31:21, pa na više. U slučaju da Angola pobedi Sloveniju sa više od deset razlike, bez glavne runde će ostati Slovenija, ali…

Čuda se u sportu dešavaju, ali ne toliko često pa je realno da u glavnu rundu takmičenja stignu Francuska, Slovenija i Crna Gora, koje će sigurno ukrstiti sa selekcijama Rusije i Srbije, a gotovo sigurno i sa selekcijom Poljske.

„Znale smo ćemo stići do pobede ukoliko se budemo borile za svaku loptu, za svaki pedalj terena, ukoliko budemo odigrale disciplinovano i hrabro u napadu. Sve nevedeno smo sprovele u delo, dobile utakmicu i obezbedile plasman u glavnu rundu planetarne smotre, jer u čuda, koja spadaju u domen naučne fantastike ne verujemo. Rekla sam posle Slovenije da smo izgubile zbog promašenih zicera, rekla sam da ćemo pobediti Angolu, a sada uz dužno poštovanje prema Francuskoj, očekujem da budemo ravnopravan rival. Uslov je da ponovimo partiju koju smo prikazale protiv Angole”, poručila je Marina Rajčić koja je protiv Angole imala 11 odbrana.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Na reči Marine Rajčić, nadovezala se Ivona Pavićević, koja je odlično zamenila Majdu Mehmedović koja se oprostila od reprezentacije.

“Osećaj je predivan, presrećne smo što smo pobedile Angolu i prošle u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu. Bilo je teško ustati, posle udarca koji smo dobile protiv Slovenije. Ali se po ko zna koji put pokazalo, da su lavice najjače, kada je najvažnije”, naglasila je Ivona Pavićević, pa nastavila:

“Cenimo i poštujemo Francusku koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, koja je favorit broj jedan u grupi i jedan od favorita na Svetskom prvenstvu. Međutim, starha nema. Želimo da budemo konkurentne i ravnopravne, a na tom putu, ključ je odbrana, odnosno hrabra i disciplinovana igra u napadu, sa najmanjim mogućim brojem tehničkih grešaka”.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

U poslednjem kolu prve faze takmičenja, Crna Gora će odmeriti snage sa selekcijom Francuske, dok će Slovenija igrati protiv Angole. Istog dana, snage će odmeriti Rusija i Srbija, odnosno Poljska i Kamerun. Ove utakmice su na programu 7. decembra, a posle njih će biti formirana nova grupa, u glavnoj rundi takmičenja, a ostaje da vidi koliko će bodova selekcije preneti u drugi fazu.

Komentari

Vaš komentar