Marina Rajčić poručila: Ne zovu nas lavice bez razloga

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Crne Gore nisu klonule duhom posle poraza od Slovenija u prvom kolu Svetskog prvenstva – 28:18 (18:6). Svesne da su bukvalno kažnjene za promašaje, odlučne su u nameri da se još jače bore za mesto u glavnoj rundi takmičenja.

Da bi stigle do cilja, popularne “lavice” u duelu protiv Angole, koji je na programu 5.decembra sa početkom u 20 časova i 30 minuta, nemaju mnogo opcija, tačnije rečeno imaju samo jednu, a to je pobeda.

Marina Rajčić je propustila meč sa Slovenijom, a sa druge strane, njena koleginica Amra Pandžić je u pojedinim momentima ličila na hobotnicu. Prikupla je 20 odbrana, a većina je bila čistih zicera za Crnu Goru.

„Nije nam se dalo protiv Slovenije. Stvarala smo prilike za postizanje gola, ali je moja koleginica na golu rivala bila na izuzetno visokom nivou. Branila je bukvalno sve. Na kraju meča, ostao je utisak da nas je sama pobedila. Nismo klonule duhom. Odmah smo arhivirale meč sa Slovenkama, sve misli su usmerene ka duelu protiv selekcije Angole”, naglasila je Marina Rajčić, pa nastavila:

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„Nismo u dobroj poziciji, pritisak je tu, ali navikle smo na takve situacije.  Ne zovu nas uzalud lavice. Znamo formula, znamo kako da se izdignemo iz ovoga i uverana sam da ćemo pobediti Angolu, da ćemo uspeti da napravimo veliki korak ka ostvarenju primarnog cilja u Španiji, a to je plasman u glavnu rundu takmičenja na planetarnoj smotri”.

U drugom meču grupe, Francuske je opravdala ulogu favorita protiv Angole – 30:20 (13:9). U narednoj rundi, koja je na programu 5. decembra, snage će odmeriti Crna Gora i Angola, odnosno Francuska i Slovenija. Plasman u narednu, odnosno glavnu rundu takmičenja, izboriće tri selekcije, a bodovi iz prve se prenose u glavnu rundu.

 

Komentari

Vaš komentar