Marina Rajčić u Šiofoku, Uroš Bregar olakšao odluku

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Marina Rajčić, devojka koja je godinama sa uspehom branila boje Budućnosti i rukometne reprezentacije Crne Gore, prošlog leta je prešla u turski Kastamonu, a narednog leta će zadužiti opremu mađarskog Šiofoka, na inicijativu selektora Srbije, Uroša Bregara.

“Uvek sam tražila šansu da napredujem tokom karijere. U Šiofoku ću imati priliku da igram mađarski šampionat, koji je najjači uz ruski, francuski i danski. Mislim da sam napravila pravu odluku, Šiofok će biti pravo mesto za novi korak u karijeri.”, naglasila je Marina Rajčić, pa nastavila:

ŽRK Budućnost/D. Starčević

“Trener Uroš Bregar je odigrao važnu ulogu prilikom donošenja odluke. Radi se o stručnjaku koji ima mnogo iskustva u klubovima i reprezentacijama, a trenutno je selector Srbije. Pored toga, u Mađarskoj ću pored jakog šampionata, manje vremena trošiti na putovanja, što me takođe čini srećnom. Ponavljam još jednom, radujem se izazovu koji sledi”.

Uroš Bregar
xIvanxTerronx via Guliver

Marina Rajčić i Uroš Bregar će naredne sezone sarađivati u Šiofoku, a istovremeno će biti i na suprotnim stranama parketa, jer je na programu Evropsko prvenstvo, koje zajedno organizuju Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija.

Marina Rajčić je sa reprezentacijom Crne Gore osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, dok je sa ekipom Budućnosti osvojila titulu klupskog prvaka Evrope i Kup pobednika kupova.