“Mlada smo selekcija, ali kadra za dobra izdanja u Španiji”

Rukomet 23. nov 202111:55 > 13:46
Podeli:
RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore počele su pripreme za Svetsko prvenstvo. Popularne "lavice" će trenirati u Podgorici do 24. novembra, a dan kasnije putuju za Švedsku, gde će protiv domaće selekcije odigrati dva kontrolna meča.

Spisak od 19 devojaka koje će konkurisati za mesto u timu, a planirano je da u Španiju putuje 17 rukometašica je poznat. Bojana Popović, selektor državnog tima, suočena je sa brojnim problemima, jer ne može da računa na nekoliko veoma važnih rukometašica koje su bile nosioci igre u prethodnim godinama i akcijama.

Podsećanja radi, u sastavu tima nema Milene Raičević, Marte Batinović, Majde Mehmedović i Andree Klikovac koje su se oprostile od reprezentacije, a povređene su Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Katarina Džaferović.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Jedno od iznenađenja na Svetskom prvenstvu, mogla bi da bude mlada Đurđina Malović, koja pruža sjajne partije u francuskom Tulonu.

„Presrećna sam što sam ponovo u reprezentaciji, nakon dobrih partija u dresu Tulona. Selekcija je podmlađena, imamo dosta problema sa povredama, pa smatram da ne treba da se opterećujemo velikim očekivanjima i ciljevima. Moramo da budemo borbene, fokusirane i disciplinovane, da veliko takmičenje koje sledi doživimo kao izazov i kao priliku da se pokažemo u dobrom izdanju, da pokažemo, da smo iako mlade, kadre za velika dela”, naglasio je Đurđina Malović.

Marina Rajčić, koja se tokom leta, iz Budućnosti preselila u turski Kastamonu, obećava borbu do poslednjih atoma snage, bez obzira na ime rivala na Svetskom prvenstvu.

RSCG/Stefan Ivanović

„Sa nestrpljenjem smo očekivale ovo okupljanje, sa ciljem da gradimo nešto novo. Imamo dve provere protiv Švedske uoči prvenstva, devojke iz Budućnosti dolaze na okupljanje posle prve pobede u Ligi šampiona i verujem da će na Svetskom prvenstvu sve izgledati dobro.”, naglasila je Marina Rajčić pa nastavila:

„Došlo je vreme za određene promene u sastavu, došlo je vreme da priliku  dobiju neke nove, mlađe rukometašice. Neobično mi je što sam uz Jovanku Radičević sada najiskusnija u timu. Očekuju nas jako kvalitetni rivali na Svetskom prvenstvu, u vidu selekcija Francuske, Angole i Slovenije. Cilj je da napredujemo iz meča u meč, cilj je da stignemo do druge, odnosno glavne rudne takmičenja”.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Svetsko prvenstvo počinje 1. decembra, Crna Gora je u grupi sa selekcijama Francuske, Angole i Slovenije. Tri reprezentacije iz grupe će izboriti plasman u narednu, odnosno glavnu fazu takmičenja, a bodovi iz prve, prenose se u drugu, glavnu rundu takmičenja.

Komentari

Vaš komentar