„Mogli smo do podviga protiv Španije, jako na Iran“

Branko Vujović
REUTERS/Bernadett Szabo

Rukometaši Crne Gore, borili su se od prvog do poslednjeg minuta, ali pad u igri tokom prvog i pad u igri tokom drugog poluvremena, bio je dovoljan da moćna Španija stigne do pobede – 30:25 (15:12). U drugom meču grupe, izabranici Veselina Vujovića, rukometaši Irana, koji će biti naredni rival Crne Gore, posle trilera, slavili su protiv Čilea sa 25:24.

Izabranici Zorana Roganovića bili su ravnopravan rival do sredine prvog poluvremena. Nebojša Simić je odlično branio, Miloš Vujović imao sedmerec za plus dva, nije ga iskoristio, a samo nekoliko minuta kasnije, Španija je pobegla na 13:9.

Crna Gora nije ni pomišljala na predaju. Posle tri sjajne odbrane u nizu Nebojše Simića i jednog gola, izabranici Zorana Roganovića su stigli do 17:18, ali je Španija odovorila mini serijom za 21:17. U tom momentu, pitanje pobednika je rešeno.

„Sigurno se moglo više. Nadigrali su nas taktički, terali su nas da šutiramo iz teških pozicija, što je Vargas branio. U napadu su odigrali perfektno, svaku našu grešku su iskoristili. Simić je bio sjajan, ali su ničije lopte, dolazile do njih i zicera. Vraćali smo se u meč više puta, pokazali karakter, pokazali da možemo da igramo sa najboljim selekcijama planete, ali nam je nedostajalo iskustva, jer smo i prelomnim momentima, pravil dv, tri greške, a Španci iz kontri to kažnjavali. Nema razloga za tugovanje, sledi Iran, koji se biti silno motivisan i agresiva, ali cilj je jasan. Jedina opcija je pobeda”, naglasio je Branko Vujović koji je protiv Španije postigao sedam golova.

RSCG

U ostalim mečevima koji su bili na programu 12. januara, postignuti su sledeći rezultati: Zelenortska Ostrva – Urugvaj 33:25, Iran – Čile 25:24, Mađarska – Južna Koreja 35:27, Slovenija – Saudijska Arabija 33:19, Island – Portugalija 30:26, Švedska – Brazil 26:18. Prvog dana takmičenja, 11. januara, Francuska je pobedila Poljsku sa 26:24.

Komentari

Vaš komentar