Nenadić i Pop Lazić najbolji u 2020.

Rukomet 29. dec 202018:19 > 18:43
Podeli:
Rukometni savez nagrade
RSS

Petar Nenadić i Slađana Pop Lazić izabrani su za najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2020. godini u izboru koji već 15 godina organizuju Rukometni savez Srbije i Sportski Žurnal. Najbolji trener je Boris Rojević. Najbolje sudije su Dušan Stojković i Nenad Nikolić.

U tradicionalnoj anketi najbolje u svetu rukometa svojim glasovima birali su treneri i kapiteni superligaških timova. Najboljeg trenera birala je Zajednica trenera. Najbolje među sudijama birala je Zajednica sudija i kontrolora.

Petar Nenadić je nagradu za najboljeg rukometaša Srbije dobio treći put, prethodno je za najboljeg biran 2016. i 2017. godine.

„Hvala svima na glasovima i podršci. Nije bilo lako ove godine. Nadam se i želim vam mnogo lepše dane“, poručio je Nenadić.

Slađana Pop Lazić za najbolju rukometašicu proglašena je drugu godinu zaredom, a treći put u karijeri.

„Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Čast mi je da budem izabrana za najbolju rukometašicu drugi put zaredom, a posebno u ovoj godini koja nije bila ni malo laka za sportiste“, rekla je Pop Lazić.

Trener Vojvodine Boris Rojević koji je za najboljeg proglašen i 2018. godine. Kako je sezona u Srbiji prekinuta zbog panedmije, Vojvodina ove godine nije osvojila titulu šampiona, ali je u ovoj kalendarskoj godini ipak osvojila trofej Kupa.

„Ovo je bila teška godina za sve nas, baš kao što je uvek teško dobiti jedno ovakvo godišnje priznanje. To je plod rada tokom cele godine, a ova je bila zaista posebna. Drago mi je što smo se i u takvim uslovima snašli i osvojili trofeje za koje smo se borili. Srećan sam zbog ove nagrade koja je kruna rada u proteklih 12 meseci“, rekao je Rojević.

Najbolji sudijski par, kao i u prethodnih osam godina, čine Dušan Stojković i Nenad Nikolić koji su poručili da im je velika čast da budu birani za najbolje u društvu Nenadića, Rojevića i Pop Lazićeve.

Komentari

Vaš komentar