Nemačka slomila Belorusiju, pobede Islanda i Poljske

Rukometaši Nemačke
REUTERS/Radovan Stoklasa via Guliver Image

Odigrana su poslednja tri meča prvog kola šampionat Evrope za rukometaše. Pobedama su se radovale selekcije Nemačke, Poljske i Islanda.

Nemačka je slovila za favorita protiv Belorusije, ali je morala propisno da se namuči kako bi stigla do pobede, jer su Belorusi na poluvremenu vodili sa 18:17. Međutim, u nastavku meča, Nemačka je podigla nivo igre u oba smera pa je slavila sa 33:29.

Prevagu na tasu Nemačke, doneli su Hafner sa osam, Kun sa šest i Gola sa četiri gola. Kod Belorusije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kuleš i Vailupao sa po sedam, odnosno Karalek sa šest golova.

U istoj grupi, Poljska je pobedila Austriju sa 36:31 (17:14). Morito je postigao devet, Sicko i Dešček po šest golova za Poljsku. Kod Austrije, bolji od ostalih, bili su Frimel sa osam i Poš sa sedam golova.

Simon Hofmann/Getty Images

U grupi Holandija je pobedila Mađarsku sa 31:28 u meču koji je odigran 13. januara, a dan kasnije, Island je slavio protiv Portugalije sa 28:24 (14:10). Najefikasniji u sastavu Islanda, bili su Elison i Gudjonsen sa po pet, odnosno Kristijanson i Palmerson sa po četiri gola. Kod Portugalije, Sousa i Ituriza su postigli po četiri gola.

Šampionat se nastavlja 15. januara, a na programu je mnogo sjajnih mečeva: Srbija – Hrvatska, Crna Gora – Severna Makedonije, Danska – Slovenija, Bosna i Hercegovina – Češka….

Komentari

Vaš komentar