Nemice izgubile od Holandije u drami, meč sa HRV ključan

Rukomet 14. dec 202022:51 > 23:021 komentar
Lois Abing
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

U ponedeljak su se na Evropskom prvenstvu u Danskoj igrale dve utakmice u Grupi 2 – Holandija je u uzbudljivom meču savladala Nemačku, dok je Mađarska bila bolja od „već prežaljene“ Rumunije.

U veoma neizvesnom susretu Holandija je slavila rezultatom 28:27 i tako došla do druge pobede u grupi i sada ima 4 boda, baš kao i Nemačka. Neprikosnovena je Norveška, koja je već obezbedila plasman u polufinale jer ima sve četiri pobede.

Za drugo mesto u polufinalu trenutno konkurišu Hrvatska, Nemačka i Holandija, s tim što su Hrvatice u najboljoj poziciji jer imaju šest bodova i pobeda u poslednjem kolu protiv Nemačke sigurno ih vodi među najbolje četiri ekipe šampionata. Holandija će protiv Rumunije, koja nema šanse da ode dalje, morati da pobedi i čeka pobedu Nemačke nad Hrvatskom.

Najbolja u redovima Holandije bila je Lois Abing sa 8 golova, dok su kod Nemica sa po 4 gola najefikasnije bile Benke i Naidžinavičijus.

U drugom meču dana, u kojem su se sastale ekipe koje nemaju šanse za plasman u polufinale, Mađarska je pobedila Rumuniju 26:24, a najbolje kod pobednica bile su Šacl sa 7 i Lakatoš sa 5 pogodaka. U Rumuniji je 7 golova postigla Ostase.

Komentari

Vaš komentar