Novi „orao“ među rukometašima – Dragan Pešmalbek

Podeli:
rss.rs

Reprezentacija Srbije dobila je veliko pojačanje. Novi srpski reprezentativac postao je Dragan Pešmalbek, dojučerašnji član najtrofejnije reprezentacije u istoriji rukometa Francuske. Dvadesetpetogodišnji pivotmen igrački se razveo i sazreo u Francuskoj-

Nakon što je perspektivni levi bek Tuluza Uroš Borzaš prelomio da u budućnosti nosi srpski dres umesto mađarsko, sličnu odluku doneo je i Pešmalbek.

Proteklih nekoliko nedelja sam mnogo razmišljao na ovu temu. Nije bilo lako doneti konačnu odluku, ali izabrao sam Srbiju i ne gledam više šta je bilo. Gledam samo napred. Veoma sam ponosan što ću nositi srpski dres, države odakle moja majka Snežana. Sa selektorom Tonijem Đeronom sam prvi put razgovarao posle njegove promocije prošlog leta. Zvao me je, pitao da li bi želeo da igram za reprezentaciju i rekao da ako budem bio u formi iz kluba najozbiljnije računa na mene. U to vreme je i u Francuskoj došlo do promene selektora i želeo sam da vidim planove novog selektora Žila„, rekao je Dragan.

Kod novog selektora Gijoma Žila našao se više puta na širem spisku reprezentacije u strašnoj konkurenciji Karabatića, Soraindoa, Fabregasa i Turne.

Komentari

Vaš komentar