„Očekujem BiH, pune tribine, plasman na SP“

REUTERS/Bernedet Szabo

Uoči finalnog meča na Evropskom prvenstvu između Španije i Švedske, odnosno meča za bronzanu medalju između Francuske i Danske, obavljen je žreb za Svetsko prvenstvo, koje naredne godine organizuju Švedska i Poljska.

Crna Gora može da bude zadovoljna žrebom je će u poslednjem krugu baraža, igrati dvomeč sa boljom selekcijom iz duela Bosna i Hercegovina – Grčka. Srbija je prošla nešto gore, jer će za rivala, ukoliko se ne dogodi zaista veliko iznenađenje, igrati protiv Slovenije, koja slovi za apsolutnog favorita uoči duela sa selekcijom Italije.

„Sigurno je da smo mogli da dobijemo težeg protivnika, ali bilo je i lakših. Bosna i Hercegovina, koju očekujem kao rivala u odlučujućim baraž mečevima je respektabilna selekcija sa selektorom Ivicom Obrvanom, imaju igrače koji igraju na najvišem nivou. Imaju kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer su bili na poslednja dva prvenstva Evrope, što im daje nadu da mogu da se plasiraju i na Svetsko prvenstvo. Za nas je najvažnije da nastavimo da radimo i pokažemo igru kao u prva četiri meča na Evropskom prvenstvu, odnosno u duelima protiv Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Najvažnije je da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuju mečevima, jer u aprilu očekujem najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore. To će nam biti dodatna snaga da se ponovo nađemo na Svetskom prvenstvu posle 2013. godine i jedinog učešća na planetarnim smotrama.“, naglasio je selektor Zoran Roganović, pa nastavio:

REUTERS/Bernedet Szabo

„Već sam krenuo sa gledanjem utakmica Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu, kao i sa prethodnog od pre dve godine. Svakako da im je glavna uzdanica golman Flensburga Benjamin Burić koji je vrhunski čuvar mreže. Znam takođe, da selektor Obrvan radi na smeni generacija, to je i razlog što neki iskusniji igrači nisu nastupili u poslednjem meču na Evropskom prvenstvu, kako bi mlađi dobili šansu i stekli iskustvo. Igrali smo pre protiv njih, u oktobru 2019. godine, kada su bili naši gosti u Crnoj Gori, namučili smo se da ih dobijemo u kontrolnim mečevima. Ne pribojavamo se Bosne i Hercegovine, ali ne smemo ni da ih potcenimo. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da imamo dobru šansu da se plasiramo na Svetsko prvenstvo.“

Zoran Roganović
RSCG/Filip Filipović

Prvi duel su na programu je 13. i 14. aprila, dok su revanši na programu 16. i 17. aprila. Već sada je poznato da će Crna Gora i Srbija revanš mečeve igrati na svom parketu.

 

Komentari

Vaš komentar