OI (Q): Crna Gora protiv Norveške i Rumunije

Podeli:
Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore
RSCG

Na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koji je na programu od 19. do 21. marta u Podgorici nastupiće tri, umesto četiri reprezentacije kako je prvobitno bilo planirano.

Tako će rivali izabranicama selektora Kima Rasmusena biti samo Norveška i Rumunija, dok je iz Svetske rukometne federacije (IHF) saopšteno da u Podgoricu neće doputovati ni jedna reprezentacija iz Azije – Hong Kong (prva zamena) i Tajland (druga zamena).

Iz nacionalne federacije Hong Konga obavestili su IHF da nisu u mogućosti da učestvuju, dok Tajland nije dostavio odgovor u predviđenom roku. Kako je iscrpljen spisak svih zamena iz azijskih kvalifikacija, turnir u Podgorici će imati tri učesnika.Norveška će biti protivnik Crnoj Gori prvog dana, 19. marta, zatim sledi slobodan dan, dok je poslednjeg dana zakazan okršaj protiv Rumunije. Plasman na kvalifikacioni turnir izboriće dve prvoplasirane selekcije sa turnira.

Ljubitelji sporta u Crnoj Gori se nadaju da će rukometašice uspeti da se pridruže vaterpolistima, koji su nedavno na kvalifikacionom turniru u Roterdamu, obezbedili mesto na Olimpijskim igrama.

Komentari

Vaš komentar