“Olimpijske igre u Parizu su novi cilj i san”

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Crnogorske rukometašice su počele prvu reprezentativnu akciju nakon što su u novembru prošle godine osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Bojane Popović neće imati mečeva u EHF nedelji koja je u toku, ali će se kroz treninge započeti process stavaranja atmosfere i ekipe za ostvarenje primarnog cilja, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu. Kvalifikacije su na programu u martu naredne godine, a pre kvalifikacija, Crnu Goru očekuje učešće na Svetskom prvenstvu.

„Rivali su nas uvek cenili kao ekipu koja se bori do maksimuma i uvek ostavlja srce na terenu. To se nije promenilo i neće se promeniti, a da će nam biti teže, jer će se svi do detalja spremati za meč protiv nas, to je sigurno. Ali, ponavljam još jednom, mi smo spremne za nove izazove i iskušenja, odlučne smo u nameri da se u svakom meču borimo za pobedu, bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa”, naglasio je Tatjana Brnović, jedna od najboljih pivotmenki planete, pa nastavila:

Reuters

“Moram da priznam da mi je malo čudno što na pripremama nema Jovanke Radičević koja se na veličanstven način oprostila od dresa sa državnim grbom. Istovremeno, u periodu koji sledi, mnogo će nam nedostajati Đina Jauković, kojoj želim, kao i svi u državnom timu što brži i što kvalitetniji oporavak. Ponosne smo na bronzanu medalju koju smo osvojili na šampionatu Evrope, ali misli su već usmerene ka Svetskom prvenstvu, ka ostvarenju novog cilja i sna, a to su Olimpijske igre u Parizu”.

RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore će trenirati u Podgorici do 4. marta, a naredno okupljanje je u aprilu, kada je zakazan dvomeč protiv Norveške.

Komentari

Vaš komentar