„Orlovi“ se okupili u Staroj Pazovi

Rukometna reprezentacija Srbije
foto: RSS

Muška seniorska reprezentacija Srbije na okupu je prvi put nakon junskih priprema i prijateljskih mečeva sa reprezentacijom Severne Makedonije. "Orlovi" će u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova boraviti u SC FSS u Staroj Pazovi, gde će se odvijati trenažne aktivnosti od prvog do četvrtog novembra. Izabranici selektora Tonija Đerone zatim putuju u Bratislavu, gde će odigrati dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Slovačke petog i šestog novembra, a sve u sklopu priprema za EHF EURO 2022.

Kada smo dolazili ovde rekao sam – dolazimo kući jer se zaista tako i osećam. Naše prve zajedničke aktivnosti odvijale su se u Staroj Pazovi prošlog decembra i svaki put kada dolazimo ovde osećam se kao da je ovo naša baza. Moramo da iskoristimo ovu nedelju koja je pred nama da nastavimo da radimo sa igračima, da razvijamo plan igre i da vežbamo i primenimo sve to na dve utakmice protiv Slovačke“, započeo je selektor Toni Đerona.

Do Evropskog prvenstva je ostalo nešto manje od dva i po meseca.

Samo dva i po meseca je ostalo do početka prvenstva. Vreme prolazi zaista brzo i zato je bitno koristiti svaki momenat i raditi sa igračima. Trudićemo se da što bolje koristimo vreme za pripreme za mečeve koji nas očekuju sredinom januara, što je veoma blizu i za čas će proći vreme do novog okupljanja krajem decembra i završnih priprema za EHF EURO. Postoji 35 do 40 igrača na toj široj listi i u datom trenutku moramo da suzimo listu na skup igrača koji je u najboljoj formi. Nažalost, Petar Đorđić koji je u odličnoj formi u na utakmici koju je igrao pre dva dana zaradio je manju povredu i nije bio u mogućnosti da dođe i onda bi sledeći koji je na listi trebao da nam se pridruži. Naravno, kada god se ukaže prilika, pozovemo da vidimo neke mlađe igrače, ovog puta su to Danilo Radović i Aleksandar Cenić, koji su prvi put u seniorskom nacionalnom timu.“

Pred Srbijom su dve kontrolne utakmice protiv Slovačke.

Slovačka je takođe ekipa u kojoj se dešavaju promene. Imaju neke starije igrače koji su dugo na okupu, ima i novih koji su im se pridružili. Evropsko prvenstvo igraju na domaćem terenu i zato im je važno da se pokažu u najboljem svetlu. Znamo da je to jaka ekipa pogotovo kada igra kod kuće, ali sa druge strane mi nismo izgubili ni jedan meč u prethodnom periodu i imamo dobar niz i nadam se da ćemo nastaviti tako i da ćemo igrati na potrebnom nivou. Ali ono što je u ovom trenutku važnije od pobede je plan igre na kome moramo da radimo“, zaključio je selektor Toni Đerona.

Toni Đerona
foto: RSS
Komentari

Vaš komentar