“Ostavićemo srce na parketu, gladni smo uspeha”

RSCG/Stefan Ivanović

Rukometaši Crne Gore kao i ljubitelji rukometa sa nestrpljenjem očekuju start Svetskog prvenstva koji je zakazan za 12. januar.

Selektor Zoran Roganović je kao igrač bio u sastavu reprezentacije koja je pred deset godina u Španiji debitovala na planetarnoj smotri. Na šampionatu koji sledi, Zoran Roganović će sa svojim izabranicima u prvoj rundi odmeriti snage sa selekcijom Španije. U grupi su Čile i Iran, a plasman u narednu rundu obezbediće tri selekcije. Bodovi iz prve se prenose u drugu fazu, u kojoj će Crna Gora ukrstiti sa grupom u kojoj su Francuska, Slovenija, Poljska i Saudijska Arabija.

Kapiten Vasko Ševaljević je odigrao šest velikih takmičenja od sedam na kojim je nastupila Crna Gora, a za Španiju ga vežu lepe uspomene, jer je od 2010. do 2012. nosio dres Portland San Antonija.

„Sve ide po planu i izgleda kako bi trebalo. Zdravi smo, nadam se da će testovi na koronavirus pokazati da smo svi negativni, da ne moramo još i o tome da razmišljamo. Pred ovakva takmičenja je najbitnije da smo svi na okupu, da selektor može na sve da računa i da svi doprinesemo ekipi“, rekao je Vasko Ševaljević, pa nastavio:

RSCG/Stefan Ivanović

„Sakupili smo puno iskustva, a imamo puno talenta i kvaliteta, ovo je još jedna prilika da pokažemo da smo izrasli u ozbiljnu reprezentaciju i da ćemo nastaviti sa igrama sa Evropskog prvenstva i iz kvalifikacija. Sada je samo Španija u fokusu. Znamo i ostale protivnike, ali je prvi meč bitan ne samo rezultatski, već i kakav se utisak ostavlja. Ukoliko dođe do poraza, nije isto izgubiti sa mnogo razlike ili pokazati dobru partiju. Mora da se misli i na samopouzdanje“.

Pre godinu dana “lavovi” su na Evropskom prvenstvu pobedili Severnu Makedoniju i Sloveniju u prvoj fazi, zatim i Hrvatsku u drugoj, ali se u duelima sa Holandijom, Francuskom i Islandom, mečevima koji su mogli da donesu podvig i plasman u polufinale, videlo da nedostaje svežine, da nedostaje dovoljno igrača u rotaciji….

RSCG/Stefan Ivanović

„Kada smo mislili da će biti katastrofa zbog korone i svih problema koje smo imali, ispalo je dobro i napravili smo odličan rezultat. Želimo da nastavimo gde smo stali, da pružamo dobre partije, da pobeđujemo. Videćemo da li smo sposobni da podignemo lestvicu još više. Iskreno, mislim da jesmo. Ostavićemo srce na terenu, borićemo se do poslednjeg atoma snage i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat“, zaključio je Ševaljević.

Svetsko prventsvo počinje 12. januara. Plasman u drugu fazu takmičenja će izboriti po tri selekcije iz svake grupe, a bodovi iz prve se prenose u drugu fazu u kojoj će biti formirane grupe sa po šest ekipa, a dve će izboriti plasman u četvrtfinale.

Rukometna reprezentacija Crne Gore
REUTERS/Bernadett Szabo

Grupa A: Španija, Crna Gora, Čile, Iran; Grupa B: Francuska, Poljska, Slovenija, Saudijska Arabija; Grupa C: Švedska, Brazil, Urugvaj, Zelenortska Ostrva; Grupa D: Mađarska, Island, Portugalija, Južna Koreja: Grupa E: Nemačka, Srbija, Alžir, Katar; Grupa F: Severna Makedonija, Holandija, Norveška, Argentina; Grupa G: Hrvatska, Egipat, Maroko, SAD; Grupa H: Belgija, Danska, Tunis, Bahrein.

Komentari

Vaš komentar