Partizan bolji od Budućnosti, Budvani čekaju Cetinjane

Rukomet 14. nov 202120:41 > 20:54
RK Partizan Tivat

Odigrano je pet utakmica šampionata Crne Gore u rukometu, a pobedama su se radovale ekipe Partizana, Rudara, Brskova, Danilovgrada i Jedinstva. Veliki derbi između Budvanske rivijere i Lovćena je na programu 17. novembra.

Partizan iz Tivta nastavlja sa odličnim partijama i opravdava epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone. Tivćani su pobedili Budućnost sa 28:25 (13:14). Najefikasniji u sastavu Partizana, bili su Vuk Mrvaljević sa devet, Veselin Drakulović i Vuk Kaluđerović sa po pet golova. Ivan Čule je imao 14 odbrana. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Danilo Božović i Dejan Lipovina sa po pet, Pero Pravilović sa četiri, odnosno Milan Marković i Dražen Mandić sa po tri gola.

Rudar iz Pljevalja je kao gost slavio protiv Berana sa 28:27 (10:17). Tim iz Pljevalja je uspeo da napravi veliki uspeh, jer je u drugom poluvremenu uspeo da nadoknadi minus od sedam golova, a u režiji Nemanja Matovića, koji je pogodio na dve sekunde pre kraja i do pobede.

Najefikasniji u sastavu Rudara, bili su Filip Racković sa 10, Nemanja Matović sa pet, odnosno Nikola Andrić i Lazar Gvozdenović sa po četiri gola. Kod Berana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Đurašković sa osam, Mihailo Šćekić sa sedam, odnosno Nemanja Marsenić i Željko Femić sa po četiri gola.

RK Rudar Pljevlja

Brskovo iz Mojkovca je u gostima pobedilo Mornar u Baru sa 33:31 (16:14). Prevagu na tasu Mojkovčana, doneli su Nemanja Barac sa devet, odnosno Marko Kruščić i Boris Savić sa po osam golova. Kod Mornara, najefikasniji su bili Jovan Marojević sa devet, Danilo Gvozdenović sa šest i Edin Beharović sa pet golova.

Danilovgrad je na svom parketu pobedio Sutjesku iz Nikšića sa 33:31 (16:17). Miloš Krivokapić je postigao 14, Blažo Bošković šest, a Jovan Popović pet golova za Danilovgrad. Kod Sutjeske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Andrija Radovanović sa sedam, Vladan Lončar sa šest, odnosno Aleksa Jokić i Boris Šćepanović po pet golova.

RSCG/Stefan Ivanović

Jedinstvo iz Bijelog Polja je kao gost pobedilo Komove iz Andrijevice sa 21:18 (8:9). Prevagu na tasu Jedinstva, doneli su Danilo Joksimović sa šest, Edvin Kučević sa pet i Nikola Jelić sa četiri gola. Kod Komova, bolji od ostalih, bili su Milija Kastratović sa pet, Duško Trifunović i Predrag Stojanović sa po četiri gola.

Veliki derbi sedmog kola šampionata Crne Gore, okršaj između Budvanske rivijere i Lovćena, ekipa koje nisu osetile gorčinu poraza u dosadašnjem delu sezone na programu je 17. novembra.

Tabela: Lovćen 12, Budvanska rivijera 12, Partizan 11, Budućnost devet, Rudar osam, Brskovo sedam, Jedinstvo šest, Berane šest, Mornar šest, Komovi tri, Danilovgrad dva, Sutjeska je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar