Pobeda Hrvatske, Crna Gora i Slovenija startovale porazom

Rukomet 4. dec. 202020:25 > 22:04
Podeli:
RSCG

Rukometašice Crne Gore posle zaista dobre igre, poražene su od šampiona Evrope, selekcije Francuske koja je u samoj završnici kaznila nekoliko grešaka za konačnih 24:23. U prvom kolu, Hrvatska je pobedila Mađarsku sa 24:22. U poslednjem meču dana, Danska je pobedila Sloveniju sa 30:22 (14:11).

Izabranici novog selektor Kima Rasmusena, bez straha i kompleksa su ušle u duel sa aktuelnim šampionom Evrope. Popularne „lavice“ su zatvorile sve prilaze svom golu, sprečile su brzu igru, pa je posle dvadesetak minuta igre na semaforu pisalo 9:4 za Crnu Goru.

Naravno da se Francuska vratila u meč, ali ono što je moglo da raduje sve ljubitelje rukometa u Crnoj Gori je činjenica da su popularne „lavice“ na poluvremenu vodile sa 12:11, da su pokazale da mogu da budu konkurentne jednoj od najboljih selekcija planete.

Jelena Despotović i Jovanka Radičević su postigle po tri, a Majda Mehmedović, Đurđina Jauković i Itana Grbić po dva gola. S druge strane, velike probleme odličnoj odbrani Crne Gore zadavali su Kalidiatu Niakate, Klo Valentini i Beatris Edvige sa po dva gola.

Poćetkom drugog poluvremena, Marta Batinović je skinulo nekoliko zicera, a sa druge strane Majda Mehmedović i Jovanka Radićević su nalazile rešenja u napadu, pa je na nešto više od 20 minuta pre kraja, Crna Gora vodila sa 16:13.

Francuska je stigla do 17:17, a Crna Gora ponovo odbila nalet i pobegla na 20:18. Ostalo je deset minuta do kraja meča. Na osnovu svega viđenog, stekao se utisak da Crna Gora može do pozitivnog rezultata protiv velikog favorita pre meča.

Međutim, Francuska nije slučajno šampion Evrope. Francuskinje su zatvorile sve prilaze svom golu, Jovanka Radičević je promašila sedmerac, a Francuska serijom 4:0, povela sa 22:20. Crna Gora se nije predavala, ali je Francuska daleko iskusnija i u ovom trenutku kvalitetnija ekipa koja je znala i umela da privede meč kraju i stigne do pobede.

Prevagu na tasu Francuske, donele su Kalidaitu Niakate, Klo Valentini i Laura Flipers sa po tri, odnosno Ugolin Sersijan, Deuna Zadi i Beatris Edvige sa po dva gola. Kod Crne Gore, Majda Mehmedović i Jovanka Radičević su postigle po pet, Jelena Despotović, Ema Ramusović i Đurđina Jauković po tri, a Itana Grbić dva gola.

U narednom kolu, 6. decembra, Crna Gora igra protiv Danske, a Francuska protiv Slovenije.

Utakmica između Holandija i Srbije je odložena zbog koronavirusa, a u drugom meču grupe, posle potpuno izjednačene igre u prvom poluvremenu – 12:12, Hrvatska je pobedila Mađarsku sa 24:22.

Prevagu na tasu Hrvatske, donele su Kamila Micijević sa četiri, odnosno Katarina Jezić, Ana Debelić i Valentina Blažević sa po tri gola. Kod Mađarske, bolje od ostalih bile su Gita Klujber sa devet, odnosno Sandra Soliši, Suzana Tomori i Nadine Šnacl sa po dva gola.

U poslednjem meču dana, Danska je pobedila Sloveniju sa 30:22 (14:11).

Pitanje pobednika se nije postavljalo gotovo ni jednog trenutka. Slovenija je na poluvremenu imala minus od tri gola, bila je u igri, ali je u nastavku domaćin šampionata Evrope, dodao gas i stigao do zaslužene pobede.

Najefikasnije u sastavu Danske, bile su Larke Pedersen sa šest, odnosno Trine Jensen i Kristina Jorgensen sa po pet golova. Kod Slovenije, raspoložene za igru u napadu, bile su Nataša Ljepoja sa šest, Barbara Lazović sa pet, odnosno Tjaša Stanko i Ana Gros sa po tri gola.

Komentari

Vaš komentar