Popović: Cilj je ostvaren, okećemo sa Tokiju

Podeli:
Bojana Popović
RSCG/Luka Novović

Rukometašice Crne Gore obezbedila su plasman na Svetsko prvenstvo koje se krajem godine igra u Španiji. Izabranice Bojane Popović slavile su u Podgorici sa 29:23, a zatim i u Minsku sa 26:24.

Popularne „lavice“, sada čekaju kraj klupskih obaveza, a zatim i početak priprema za Olimpijske igre u Tokiju.

Rukomet:

Cilj nam je bio da odigramo bolje nego u Podgorici. U većem delu meča smo odradile dobar posao u odbrani, a prvo poluvreme je bilo malo mučno, jer su sudije dugo puštale napade sedam na šest Belorusije. U nastavku smo došle do pet razlike, ali sa nekoliko promašenih zicera smo vratile rivala u igru. Najbitnije je da su tu dve pobede, da je Crna Gora petnaesti put na velikim takmičenjima i da su sve devojka zdrave. Vraćamo se kući, srećne i zadovoljne”, rekla je Bojana Popović.

Bojana Popović koja je na debiju kao selektor Crne Gore ostvarila cilj, plasmanom na Svetsko prvenstvo, pružila je šansu svim rukometašicama, a u listu strelaca se nisu upisale samo Matea Pletikosić, Andrea Klikovac i Nina Bulatović, koja je promašila sedmerac na isteku vremena.

To nam je bio cilj, da rotiramo kroz utakmicu, da sve devojke budu korisne i imaju svoju ulogu. Neko je to odradio dobro, neko nije, što ćemo da analiziramo. Bitno je da sve budu uključene i da se osećaju kao deo reprezentacije. Bilo je, naravno, momenata gde su mogle i morale mnogo bolje, ali su pobede najvažnije. Sada se spremamo se za ono što sledi. Neke igračice će biti zauzete u svojim klubovima praktično do početka juna, a onda počinju pripreme za Tokio”, zaključila je Bojana Popović.

Podsećanja radi, Crna Gora će na Olimpijskim igrama, u prvoj fazi takmičenja igrati protiv Holandije, Norveške, Japana, Južne Koreje i Angole. U drugoj grupi su Španija, Rusija, Mađarska, Švedska, Francuska i Brazil.

Komentari

Vaš komentar