Popović: Da budemo zdrave, uživamo i pružimo maksimum

Rukomet 10. jun. 202123:391 komentar
Podeli:
Bojana Popović
RSCG/Luka Novović

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, počele su pripreme za učešće na Olimpijskim igrama u Japanu.

Prvi trening je odrađen 10. juna, a prvi meč na Igrama u Japanu, popularne “lavice” očekuje 25. jula protiv Angole. Rivali u grupi A na Igrama u Tokiju, pored Angole su Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja, a plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije.

Rukomet:

Nakon obezbeđenog plasmana na Olimpijske igre, te obezbeđenog plasmana na Svetsko prvenstvo, porodica je ponovo na okupu. Srećne smo što smo ponovo zajedno, sa mnogo motiva i entuzijazma počinjemo sa radom, jer su Olimpijske igre, takmičenje o kojem smo sanjale proteklih nekoliko godina. Ponosne smo što smo uspele da san pretvorimo u javu, uživaćemo u svakom meču koji nas očekuje, a istovemeno, dati sve od sebe, da u svakom meču stignemo do pobede, bez obzira na ime rivala”, naglasila je Bojana Popović, selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore tokom prvog treninga, pa nastavila:

Očekuje nas izuzetno teška i zahtevna grupa, a izuzetno zahtevan i težak raspored. U prvom meču igramo protiv izuzetno borbene i atipične selekcije Angole, a u drugom protiv domaćina Japana, koji se već godinama priprema za Olimpijske igre koje slede. Imamo dovoljno vremena da se spremimo, najvažnije je da svi budemo zdravi, da nas mimoiđu povrede, da u top formi stignemo u Tokio, a onda, lepe vesti neće izostati. Rukometašice su poznate po tome da u svakom meču daju i poslednji atom snage. Tako će biti i na Igrama u Japanu. Obećavam da ćemo dati maksimum, a u ovom trenutku se ne bih bavila spekulacijama i procenama o krajnjim dometima”.

Za izazov koji ih očekuje u Tokiju, izabranice Bojane Popović, pripremaće se u Podgorici, a od 5. do 8. jula ih očekuju provere na turniru u Erdu, gde će odmeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila.

U odnosu na sastav koji je na kvalifikacionom turniru krajem marta u Podgorici izborio vizu za Olimpijske igre, Bojana Popović ponovo može da računa na srednjeg beka Milenu Raičević i golmana Marinu Rajčić, koje se vraćaju u sastav tima.

Na spisku Bojane Popović su golmani: Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska) i Marina Rajčić (Budućnost), krila: Majda Mehmedović (Budućnost), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), Ivona Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Budućnost), Nina Bulatović (Jagodina, Srbija) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), bekovi: Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić (Budućnost), Milena Raičević (Budućnost), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Nataša Ćorović (Levalea 2010) i Ilda Kepić (Holstebro, Danska), pivoti: Tatjana Brnović (Budućnost), Nikolina Vukčević (Budućnost) i Ema Ramusović (Budućnost).

Ćorović i Kepić nisu prijavljene za nastup na Olimpijskim igrama, ali će biti deo tima tokom priprema, jer stručni štab na njih računa u narednom periodu.

Komentari

Vaš komentar