Popović: Sigurno idemo na Svetsko prvenstvo

Podeli:
Bojana Popović
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Crne Gore stigle su u Minsk, gde će 20. aprila sa početkom u 17 časova, odmeriti snage sa Belorusijom u drugom meču baraža za mesto na Svetskom prvenstvu.

Izabranice Bojane Popović su imale problema u prvom meču, ali su u Podgorici slavile sa 29:23. Uoči revanša, tokom kojeg će domaća selekcija imati podršku navijača, Bojana Popović je poručila da Crna Gora neće braniti kapital iz prvog duela, nego nastojati da stigne do druge pobede.

“Utisak posle prve utakmice nije gorak, jer je šest razlike viška dobar rezultat, ali znamo da možemo mnogo bolje. Spremale smo se da budemo na mnogo većem nivou. Ne smemo da razmišljamo o kapitalu koji smo stekle, već da krenemo u novi meč, te da od samog starta pokažemo šta znamo i možemo. Sada kada su devojke osetile snagu i mogućnosti rivala na prvoj utakmici, imaće drugačiji pristup, jer znaju da Belorusija igra dobar rukomet”, rekla je Bojana Popović i nastavila:

“Nemam nikakvu sumnju da ćemo izboriti plasman na Svetsko prvenstvo. Sugurna sam u to. Verujem u ono što radim, verujem u devojke koje vodim, pa sam uverena kao i svi u timu, da ćemo u Minsku potvrditi plasman na planetarnu smotru, a zatim misli usmeriti ka Olimpijskim igrama u Japanu”.

Utakmica između Belorusija i Crne Gore igra se 20. aprila sa početkom u 17 časova. Popularne “lavice” u meč koji sledi, ulaze sa kapitalom od šest golova viška.

 

Komentari

Vaš komentar