Problemi za Bojanu: Đurđina i Marta nisu došle na pripreme

Podeli:
RSCG/Stefan Ivanović

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore iskorstiće EHF nedelju, da odigraju dva meča protiv Severne Makedonije u EHF Euro kupu, u kome učestvuju domaćini šampinata Evrope – Crna Gora, Slovenija, Severna Makedonija, te šampion Starog kontinenta Norveška.

Popularne “lavice” će morati dobro da iskoriste period koji sledi, kako bi složile kockice u željeni mozaik za Svetsko prvenstvo koje je na programu u decembru. Crna Gora će igrati protiv Slovenije, Angole i Francuske u prvoj fazi, a problema ima baš mnogo.

Naime, protiv Severne Makedonije u sastavu tima neće biti Jelene Despotović, koja ima bol u ramenu, Đurđine Jauković i Katarine Džaferović zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta kolena. Đurđina i Katarina neće igrati na Svetskom prvenstvu, a Jelena je pod znakom pitanja.

„Pred nama su dva meča u kojima ćemo probati sve devojke koje su bile u reprezentaciji, ali su mlade, kao i neke koje nisu bile tu. Imamo dosta problema, pogotovo na poziciji levog beka, jer je Đina povređena, a Jeca ima bol u ramenu i pokušaće da to reši do Svetskog prvenstva”, rekla je na prvom brifingu Bojana Popović.

Na Evropskom prvenstvu u Danskoj pre 10 meseci, osim Despotovićeve i Klikovac, na poziciji desnog beka je igrala i Katarina Džaferović, koja je takođe pokidala prednji ukršeni ligamenat.

U planu je bilo da njihovu ulogu preuzme Đurđina Malović, koja igra sjajno u francuskom Tulonu, ali se ona nije pojavila, pa će na desnom beku protiv Makedonki biti samo Tanja Ašanin. U timu je i Sanja Premović, ali ona nema pravo nastupa u EHF Euro kupu, jer nije bila na prvobitnom spisku.

RSCG/Stefan Ivanović

„Đurđina Malović je pozvana u reprezentaciju i njen klub je poslao dopis da je povređena i da neće doći. Međutim, igrala je 50 minuta u subotu, tako da taj odgovor nije baš realan. Sanja Premović je naknadno pozvana i stavljena na spisak za Svetsko prvenstvo, a Tanja Ašanin je praktično prvi put u reprezentaciji. Pratila sam je kroz Jagodinu i sada klub u Mađarskoj, ali je nisam uživo videla tri godine”, naglasila je Bojana Popović.

Pozvana je i Marta Batinović, koja je otpala iz tima pred Olimpijske igre, ali nije došla, niti se čula sa Bojanom Popović.

„Marta je bila na spisku, ali od nje nemam odgovor zašto se nije pojavila. Moraćete to vi da je pitate. Ima sigurno neki razlog. Možda je u pitanju neka povreda, ali ja nemam tu informaciju”, zaključila je Bojana Popović.

U Skoplje neće putovati, Jovanka Radičević i Majda Mehmedović, koje će igrati samo u Nikšiću. Utakmice protiv Severne Makedonije na programu su 7. i 10. oktobra.

Komentari

Vaš komentar