“Rastemo i napredujemo iz dana u dan, sve ide svojim tokom”

RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore završile su učešće na Svetskom prvenstvu, a primarni cilj je ostvaren. Izabranice Bojane Popović, stigle su do glavne runde takmičenja, nisu uspele da budu konkurentne u borbi za mesto u četvrtfinalu. Pobedile su Angolu, izgubile od Slovenije, Francuske, Rusije, Srbije i Poljske.

Izabranice Bojane Popović krenule su u Španiju sa ciljem da steknu neophodno iskustvo, da se profiliše ekipa koja će nastojati da se ponovo bori za visok plasman na narednom Evropskom prvenstvu, koje zajedno organizuju Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija.

Popularne “lavice” su prikazale partije sa dosta oscilacija, ali je bilo perioda veoma dobre igre, perioda kada Crna Gore usled neodostatka iskustva, koncentracije i sreće nije stizala do pozitivnih rezultata, a mogla je – Slovenija, Srbija, Francuska, Poljska. Na osnovu viđenog u Španiji, Crna Gora ima potencijal, a sada je dilema da li će se radom i odricanjima, pomenuti potencijal pretočiti u neophodni kvalitet do pomenutog šampionata Evrope.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„U gotovo svakoj utakmicu smo dolazile u situaciju da jurimo prednost rivala, a nemamo taj kredit sa skraćenom rotacijom i ekipom koja nema iskustva, kada su velika takmičenja u pitanju. Pored toga, većinu mečeva smo izgubili nakon velikog broja promašenih zicera, što je posledica neiskustva, a promašeni ziceri su direktno uticali na energiju u odbrani. Međutim, svaka utakmica je bila priča za sebe, napredovali smo i napredujemo iz dana u dan, sve ide svojim tokom i verujem da ćemo biti kadre da se borimo za visok plasman na Evropskom prvenstvu naredne godine, što je i primarni cilj, s obzirom da šampionat Evrope, zajedno organizuju Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija”, naglasio je Bojana Popović po završetku Svetskog prvenstva, pa nastavila:

“Žao mi je kao i svim devojkama u timu, što nismo upisale pobedu u glavnoj fazi, a mogle smo. Međutim,  bitno je da su sve do jedne pokazala karakter, da su se borile od prvog do poslednjeg minuta, bitno je da malo po malo, izuzetno mlada generacija počinje da se profiliše i kristališe u pravi tim”.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Bojana Popović je nastavila sa izlaganjem:

„Ne mogu ništa da zamerim rukometašicama. Borile su se, dale su sve od sebe u svakom meču. Nisu imale dovoljno sreće, iskustva i koncentracije za igru u napadu, imale smo skraćenu rotaciju na bekovskim pozicijama, pokazale su energiju, pokazale su potencijal, a sada je na svima nama, da u periodu koji sledi, pomenuti potencijal pretočimo u kvalitet, te da spremni dočekamo Evropsko prvenstvo. U ovom momentu, iz dubine duše se nadam da ćemo na pomenutom šampionatu Evrope biti u kompletnom sastavu, a iskustvo koje smo stekle u Španiji, biće od neprocenjivog začaja, uverena sam u to”, zaključila je Bojana Popović.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Crne Gore se vraćaju kući, a u Španiji počinje nokaut faza. U četvrtfinalu, snage će odmeriti Danska i Brazil, Španija i Nemačka, Francuska i Švedska, odnosno Rusija i Norveška.

Komentari

Vaš komentar