“Rastemo iz dana u dan, idemo dalje”

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Izabranice Bojana Popović, rukometašice Budućnosti, napravile su podvig u sedmom kolu Lige šampiona. Aktuelni šampion Crne Gore posle velike borbe i triler završnice slavio je protiv Strorhamara iz Norveške sa 24:23 (12:11).

Budućnost je odigrala na izuzetno visokom nivou veći deo meča. Do 25. minuta sve je funkcionisalo besprekorno, a na semaforu je pisalo 11:7. Norvežanke su stigle do izjednačenja. Budućnost je u režiji Armel Atingre i Milene Raičević pobegla na 22:20, 24:22, a na kraju, ulogu meč vinera je prigrabila Atingre, koja je sa zvukom sirene uspela da skine zicer.

„Atingre nam je na kraju donela pobedu, imale smo sreće, iako ona naravno ima kvalitet za ovakva izdanja. Srećne smo zbog pobede, ali moramo da budemo bolje u narednom meču protiv istog rivala sledećeg vikenda. Sve je ovo očekivano, jer smo imale samo tri zajednička treninga, dok je Storhamar bio na okupu tokom čitavog Evropskog prvenstva”, rekla je Bojana Popović, pa nastavila:

ŽRK Budućnost/D.Starčević

„Očekivale smo tešku utakmicu, čestitke Storhamaru na velikoj borbi tokom čitavog meča. U prvom poluvremenu smo imale period kada nismo bile najbolje u napadu, izgubile smo nekoliko lopti i to je dalo priliku Storhamaru da se vrati sa minus četiri. U drugom poluvremenu smo znali da će biti jake odbrane na obe strane. Imale smo priliku da dobijemo utakmicu bez neizvesne završnice, ali smo ponovo pravile greške. Idemo dalje, rastemo iz dana u dan”.

Budućnost je ostvarila tri pobede (Kastamonu, Lokomotiva Zagreb, Strorhamar), odigrale je nerešeno sa Rapidom iz Bukurešta, pa je već sada gotovo izvesno da je primarni cilj ostvaren. Izabranice Bojane Popović će izboriti plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja, igraće u osmini finala, a sada je važno da se stigne do nivoa forme i iskustva, neophodnog da šampion Crne Gore bude konkurentan u momentu kada krene borba za plasman na finalni turnir.

Objektivno finalni turnir je jako daleko za izuzetno mladu ekipu Budućnosti u sezoni koja je u toku, ali ekipa raste iz dana u dan, a sa velikom dozom sigurnosti se može reći da će Podgoričanke uskoro, ponovo biti u evropskom vrhu, pod uslovom da ekipa ostane na okupu.

Komentari

Vaš komentar