Roganović: Idemo dalje; Mrvaljević: Biće i medalja

Podeli:
Zoran Roganović
RSCG/Filip Filipović

Rukometaši Crne Gore odigrali su još jedan fenomenalan meč na Evropskom prvenstvu. Izabranici Zorana Roganovića, posle sjajne igre u oba pravca, na pleća su bacili Hrvatsku, koja je slovila za velikog favorita na startu glavne runde takmičenja – 32:26 (14:9).

Hrvatska je slovila za favorita uoči meča, ali su popularni „lavovi“ iz Crne Gore, posle pobeda nad Severnom Makedonijom i Slovenijom, te plasmana u glavnu rundu takmičenja, najavili da će na paketu insistirati na tome da ih rival ubedi da je bolji.

Izabranici Zorana Roganovića su odigrali sjajnu utakmicu u oba smera. Kontrolisali su dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, nije bilo straha ni respekta od velikog i moćnog rivala, a posle meča je i slavlje bio prilično mirno i staloženo.

„Rekao sam posle prve faze takmičenja da je za ovu generaciju nebo granica. Odigrali smo odlično, sve je funkcionisalo besprekorno od prvog do poslednjeg minuta. U ovom momentu zaista ne mogu da procenim koji su krajnji dometi Crne Gore na šampionatu koje je u toku, kao ni u periodu koji sledi. Napredujemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, a ja retko menjam stav. Nebo je granica za ovu generaciju, a nastavljamo da se borimo kao i do sada. Za nas je svaka utakmica finale i prilika za dokazivanje. Hrvatsku smo arhivirali, a misli usmerili ka duelu sa selekcijom Holandije“, naglasio je Zoran Roganović.

sofascore

Na reči selektora Roganovića, nadovezao se sportski direktor, Draško Mrvaljević, koji je protiv Danske i Severne Makedonije bio i selektor državnog tima.

„Neizmerno sam ponosan na momke, koji su uspeli da se izbore sa svim problemima, koji su uspeli da izrastu u istinske heroje. Ova generacija ima ogroman potencijal i siguran sam da će se u bliskoj budućnosti boriti za osvajanje medalja na velikim takmičenjima. Međutim, apelujem na sve koji mogu da pomognu, da pomognu rukometu u Crnoj Gori, jer se radi o sportu koji ima ogroman potencijal i perspektivu. Mi ćemo nastaviti da se borimo kao i do sada. Sa mnogo samopouzdanja čekamo duel sa Holandijom. Nije problem da ulogu favorira prepustimo rivalu, ali ćemo na parketu insistirati na tome da nas Holanđani ubede da su bolji“, poručio je Draško Mrvaljević.

U narednom kolu, Crna Gora igra protiv Holandije, dok će Hrvatska odmeriti snage sa selekcijom Danske.

 

Komentari

Vaš komentar