Roganović: Imaćemo šta da pokažemo na EP

Podeli:
Zoran Roganović
Foto: RSCG

Rukometna reprezentacija Crne Gore izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Izabranici Zorana Roganovića imali su mnogo problema sa povredama tokom kvalifikacija, ni jednu utakmicu nisu odigrali u kompletnom sastavu, a u meču odluke protiv Rumunije – 23:19, u timu nije bilo Miloša Vujovića, Stevana Vujovića, Stefana Čavora, Radojice Čepića, Arsenija Dragaševića, a slobodno se može reći ni Vladana Lipovine, koji je bio u timu, ali je igrao vrlo malo.

Povezano

I pored toga, popularni „lavovi“ koji su ostali bez mesta na Svetskom prvenstvu jer nisu dobili priliku da igraju baraž mečeve protiv Češke, ostvarili su cilj, stigli su do novog velikog takmičenja, na kojem će nastojati da naprave korak više u odnosu na prethodni šampionat Evrope, kada su stali u prvoj fazi takmičenja.

„Ova generacija je i pored svih problema pokazala da je kadra za velika dela. Imali smo mnogo problema sa povredama, ali smo i pored toga ostvarili cilj. Već sada moramo da počnemo mentalno da se spremamo za šampionat Evrope. Nadam se i verujem da ćemo biti kompletni, da ćemo u najjačem sastavu krenuti na Evropsko prvenstvo, a zatim napraviti više nego što smo to uradili na prethodnoj smotri najboljih selekcija Starog kontinenta“, naglasio je selektor Crne Gore, Zoran Roganović posle meča sa Rumunijom, pa nastavio:

„Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv Rumuna, znali smo da nas jedino dobra odbrana vodi do cilja. Odbrana nije bila dobra, bila je fantastična. Uspeli smo da stignemo do lakih golova iz tranzicije, kontrolisali smo dešavanja na parketu, iako smo protiv nas imali izuzetno raspoloženog golmana Rumunije, koji je briljirao na golu. Momci su se borili od prvog do poslednjeg minuta, nisu klonuli duhom ni kada smo promašivali zicere, pokazali smo da nam je mesto na Evropskom prvenstvu, na kojem ćemo imati šta da kažemo i pokažemo. Bitno je jedino da nas posluži zdravlje, te da budemo kompletni“.

Pored Crne Gore, plasman na Evropsko prvenstvo su obezbedile Srbija, Hrvatska, Slovenija, Severna Makednije, Bosna i Hercegovina.

Komentari

Vaš komentar