Roganović izabrao Lavove za Švedsku

Podeli:
RSCG

Selektor rukometaša Crne Gore Zoran Roganović objavio je spisak od 16 igrača na koje računa za kvalifikacioni duel protiv Švedske za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a koji je na programu 9. marta u Lundu.

Evropska rukometna federacija (EHF) odredila je novi termin, nakon odgađanja duela koji je prvobitno bio zakazan za 9. januar, zbog pojave koronavirusa u redovima Švedske.

Na spisku selektora Roganovića su golmani: Nebojša Simić i Mile Mijušković, krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, bekovi; Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Vladan Lipovina, Risto Vujačić, Branko Vujović, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, te pivoti: Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović.

Reprezentacija će se 8. marta okupiti u Lundu, a dan kasnije planiran je duel protiv aktuelnog vicešampiona sveta, protiv selekcije koji je i lider kvalifikacione grupe 8.

Švedska nakon dva odigrana meča ima maksimalna četiri boda, Rumunija i Crna Gora ostvarile su polovičan učinak, dok je selekcija RS Kosova bez bodova. Plasman na šampionat Evrope će obezbediti po dve selekcije iz osam grupa, uz četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Komentari

Vaš komentar