Roganović: Moramo biti maksimalno spremni

Podeli:
REUTERS/Bernedet Szabo

Obavljen je žreb za Svetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati od 11. do 29. januara naredne godine u Švedskoj i Poljskoj. Crna Gora će igrati u grupi sa Španijom, Čileom i Iranom, a Srbija u grupi sa Nemačkom, Katarom i petom selekcijom sa šampionata Afrike, koje je na programu u decembru.

Izabranici Zorana Roganovića biće u grupi A, u kojoj će apsolutni favorit biti Španija, ali i dva velika autsajdera – Čile i Iran. Plasman u glavnu rundu će obezbediti tri selekcije, a grupa u kojoj se nalazi Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj su Poljska, Francuska, Slovenija i Saudijska Arabija.

“Možemo da budemo zadovoljni žrebom, ali mislim da bi od ovoga puta, posle finog kontinuiteta i dobrih partija, trebalo više da gledamo sa kojom grupom se ukrštamo. Tu ćemo imati malo teži posao, ali ukoliko imamo velike ambicije moramo dobro fizički da se spremimo”, rekao je selektor Crne Gore, Zoran Roganović, pa nastavio:

RSCG/Stefan Ivanović

“Što se grupne faze tiče, pored Španije, koja je u samom vrhu svetskog rukometa, imaćemo za protivnike ekipe koje su nam trenutno mala nepoznanica. Sa Čileom nismo igrali već dest godina, a Iran, koji predvodi Veselin Vujović, sigurno će biti neugodan protivnik. Ipak, siguran sam da idemo dalje i tu nas čeka težao posao sa protivnicima koje bolje poznajemo, Francuskom, Poljskom i Slovenijom. Za taj deo takmičenja moramo biti maksimalno spremni, kako fizički, tako i psihički”.

Grupa A (Krakov): Španija, Crna Gora, Čile, Iran; Grupa B (Katovice): Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija.; Grupa C (Geteborg): Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj; Grupa D (Kristijanstad): Island, Portugal, Mađarska, Južna Koreja; Grupa E (Katovice): Nemačka, Katar, Srbija, Afrika 5; Grupa F (Krakov): Norveška, Severna Makedonija, Argentina, Holandija; Grupa G (Jenčeping): Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, SAD; Grupa H (Malme): Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4.

 

Komentari

Vaš komentar